Την Τρίτη 24 Οκτωβρίου στις 9 μ.μ. στο δεύτερο Booknotes στο Jazz Point της σεζόν, στο επίκεντρο βρίσκεται η συγγραφέας Ούρσουλα Φωσκόλου. Η βραβευμένη της συλλογή διηγημάτων «Το Κήτος» (Κίχλη, 2016) συναντά τον Κώστα Κωνσταντίνου στο κοντραμπάσο και τον Δημήτρη Σταρίδα στο τρομπόνι, για μια τζαζ ανάγνωση όπου το μικρό πεζό τρώει το μεγάλο (και αντίστροφα). Θα διαβάσει η συγγραφέας Αλεξάνδρα Κ*. Ο συγγραφέας Διονύσης Μαρίνος θα μιλήσει για το βιβλίο.

Booknotes στο Jazz Point

Το βιβλιομουσικό πρότζεκτ Booknotes έγινε συνήθεια – έτσι η λογοτεχνία γράφεται με νότες και φέτος! Επανερχόμαστε ανανεωμένοι για τη νέα σεζόν προτείνοντας στο αθηναϊκό κοινό ένα διαφορετικό είδος βιβλιοπαρουσιάσεων. Όπου κάθε συνάντηση συγγραφέων, μουσικών και ηθοποιών καταλήγει σε ένα απρόσμενο, γοητευτικό σχήμα. Στο Jazz Point, το μουσικό στέκι της οδού Ακαδημίας, τα βιβλία «τζαμάρουν» τις Τρίτες στις 9 μ.μ., σε επιμέλεια της Μαρίας Γιαγιάννου με τη σταθερή υποστήριξη της Bookpress.

Jazz σημαίνει πόλη και αυτοσχεδιασμός. Η διαφορά των Booknotes από τις συναντήσεις λόγου και μουσικής είναι η Jazz, ετυμολογικά προερχόμενη από τη λέξη Jasm, που σημαίνει ενέργεια, πνεύμα και σπέρμα. Μια γενεσιουργός δύναμη έφερε την προηγούμενη σεζόν στο Jazz Point 23 συγγραφείς, 33 μουσικούς, 15 ηθοποιούς και 11 ομιλητές. Ένωσε τα ταλέντα τους και μας ταξίδεψε σε δεκαεπτά φανταστικές χώρες. Την ίδια πρόθεση έχουμε και φέτος.

Ένας συγγραφέας με το βιβλίο του (ποίηση ή πεζογραφία), ένας ομιλητής κι ένας αναγνώστης πλαισιώνονται από μουσικούς που «ξαναγράφουν» με νότες το λογοτεχνικό έργο. Η επιλεγμένη μουσική πηγάζει από το ύφος κάθε βιβλίου ώστε να αποδώσει την ατμόσφαιρα της λογοτεχνίας. Σε μια σειρά από ζωντανά soundtracks. Κάθε δύο εβδομάδες, βράδυ Τρίτης, ένα νέο μουσικό σχήμα μεταφέρει στο πεντάγραμμο το βιβλίο που παρουσιάζεται. Οι βραδιές Booknotes κινούνται σε ρυθμούς τζαζ, μπλουζ, ροκ, πανκ, ηλεκτρονικής, δημοτικής, κλασικής μουσικής – με ελεύθερο τζαμάρισμα και παζλ μουσικών επιλογών μέχρι πρωτότυπες συνθέσεις και μελοποίηση˙ στο Jazz Point, όπου οι τέχνες ανοίγουν μεταξύ τους διάλογο και κάθε βιβλίο βρίσκει τη μουσική του.

Πληροφορίες για το Booknotes / Νότες στην πένα / 19th: Ούρσουλα Φωσκόλου:

  • Τοποθεσία: Jazz Point
  • Διεύθυνση: Ακαδημίας 18, Αθήνα
  • Ημερομηνία και Ώρα: Τρίτη, 24 Οκτωβρίου στις 9:00 μ.μ. – 11:30 μ.μ.
  • Είσοδος ελεύθερη
  • Ελάχιστη κατανάλωση: 5 €
  • facebook
Διαβάστε περισσότερα Λογοτεχνικά Νέα εδώ
Προηγούμενο άρθροΈρχεται το Loving Vincent στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Επόμενο άρθροΤο Κορίτσι που επιμένει, ένα πρωτότυπο παραμύθι στο Θέατρο Άβατον