H Blank Wall Gallery φιλοξενεί από την 1η Δεκεμβρίου την ομαδική έκθεση ζωγραφικής με θέμα «Την μεν ζωγραφίαν ποίησιν σιωπώσαν…», στην οποία συμμετέχουν 43 σύγχρονοι Έλληνες εικαστικοί. Την έκθεση επιμελούνται οι ιστορικοί τέχνης κ. Ευαγγελία Καϊράκη και Μαρία Μόσχα Καρατζόγλου, ενώ για το concept, την  οργάνωση και την  επικοινωνία της έκθεσης την ευθύνη έχει ο Δημήτρης Λαζάρου.

H ιστορία πίσω από το τίτλο της έκθεσης

Ο τίτλος της έκθεσης αποτελεί απόσπασμα του γνωστού γνωμικού του αρχαίου Έλληνα λυρικού ποιητή Σιμωνίδη του Κείου «την μεν ζωγραφίαν ποίησιν σιωπώσαν, την δε ποίησιν ζωγραφίαν λαλούσαν». Σύμφωνα με το γνωμικό, η ζωγραφική είναι ποίηση (δημιουργία) που σιωπά. Ο θεατής ενός ζωγραφικού έργου δηλαδή, προσλαμβάνει τα μηνύματα του έργου με βάση τα δικά του ξεχωριστά κριτήρια, τις προσωπικές του εμπειρίες και γνώσεις. Για το λόγο αυτό όλα τα έργα της έκθεσης δε θα έχουν τίτλους, ώστε να αφήνουν ελεύθερο τον θεατή τους να τα παρατηρήσει και να εξάγει τις δικές του εκτιμήσεις και συμπεράσματα και να αφήσει ελεύθερο το συναίσθημά του,  χωρίς να δεσμεύεται από τον τίτλο τους.

 

Καμπανάκης Λεωνίδας, 100x70cm, Ακρυλικά χρώματα με ακρυλικά πάστα
Στην έκθεση στο Blank Wall Gallery συμμετέχουν οι

Ανδρούτσος Γιώργος, Αντζουλίδης Αντώνης, Αντωνίου Έλενα, Αντωνόπουλος Γιάννης, Αποστόλου Μάγδα, Αποστόλου Μαρία, Βλαντωνοπούλου Φανή, Γκινάκη Αναστασία, Δήμος Τάσος, Δραγάτση Φρύνη,  Δρογώση Τάνια, Ιωάννα Τ., Καμπανάκης Λεωνίδας, Κανέλλου Εβίτα, Καράλη Αγγέλα, Κοντογεώργος Βασίλης, Κορωνιού Παναγιώτα, Κοσμίδου Rose Σοφία, Κτιστοπούλου Μαρία, Κωνσταντίνου Πένυ,  Μαναβή Πένη, Μανωλοπούλου Μαρικίτα, Μαυρολέων Κατερίνα, Μιχαηλίδου Νίκη, Μιχαλοπούλου Σταυρούλα, Μπλούκου Βασιλική, Μπόλκα Αναστασία, Μπόνη Σοφία, Μπόμπορη Αγγελική, Οθωναίου Φωτεινή, Παγώνη Ειρήνη, Παπαδημητρίου Γιώργος, Πάστρα Μαρία, Ράπτη Νάντια, Ριμπατσιού Κατερίνα, Σεζένια Αφροδίτη, Σκαντζής Κωνσταντής, Σταύρου Σοφία, Τζαλαλής Κωνσταντίνος, Τζομάκας Γιάννης, Τουλιάτου Κερασιά, Φίλη Μαρία, Χρυσανθόπουλος Αριστείδης

Μαναβή Πένη (90×60)

Η instrumental σύνθεση «Angel of mine», που συνοδεύει μουσικά videos και spots είναι του δημιουργού Τάσου Πέτσα.

 

Περισσότερες πληροφορίες για την έκθεση

  • Χώρος:  Φωκίωνος Νέγρη 55, Κυψέλη
  • Εγκαίνια: Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου στις 20:00
  • Διάρκεια έκθεσης: 1 Δεκεμβρίου – 23 Δεκεμβρίου 2017
  • Επικοινωνία: facebook
  • Επιμέλεια έκθεσης: Ευαγγελία Καϊράκη, Μαρία Μόσχα Καρατζόγλου
  • blankwallgallery.com
Διαβάστε περισσότερα Εικαστικά Νέα εδώ

 

 

Προηγούμενο άρθρο«Το παιδί που κατοικεί μέσα μας» | από την Μαρίβα Ζαχάρωφ
Επόμενο άρθροLasciatemi Morire, στην Πειραματικη Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου