Στο OPEN C.A.S.E. 303 – CENTER FOR ARTS SCIENCE & EDUCATION παρουσιάζεται αυτή την περίοδο η έκθεση ” Best of the 60’s “, με έργα των πιο αντιπροσωπευτικών ονομάτων της δεκαετίας του 1960. Τόσο η Ελλάδα όσο και η Ευρώπη, έχουν πλέξει κατά καιρούς το εγκώμιο των καλλιτεχνών της δεκαετίας αυτής, κι αυτό επειδή ουσιαστικά διαμόρφωσαν τις σύγχρονες εικαστικές μας αντιλήψεις, μέσα από τις πρωτοπορίες που εισήγαγαν. Ορισμένοι από τους καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην έκθεση, τα έργα των οποίων προέρχονται από αναγνωρισμένες ιδιωτικές συλλογές, είναι ο Παύλος Διονυσόπουλος, ο Νικ.Κεσσανλής, η Chryssa, ο Βλ.Κανιάρης, ο Αλ.Φασιανός, ο Β.Σπεράντζας, ο Νικ.Στεφάνου, ο Δημ.Κοκκινίδης, ο Σωτ.Σόρογκας, ο Δημ.Μυταράς, ο Χρ.Καράς, ο Δ.Κοντός και ο Αλ.Ακριθάκης. Στους καλλιτέχνες του ’60 οι οποίοι, αν και ερχόμενοι από παλαιότερη εποχή, συνέχισαν να δημιουργούν με ένα ανανεωτικό πνεύμα και συνεπώς συμπεριλαμβάνονται στην έκθεση “Best of the 60’s”, συγκαταλέγονται ο Σπ.Βασιλείου, ο Παν.Τέτσης και άλλοι. Την επιμέλεια της έκθεσης έχει αναλάβει η κριτικός και ιστορικός τέχνης Αθηνά Σχινά.

Best of the 60's
Έργο του Σπύρου Βασιλείου στην έκθεση “Best of the 60’s”

 

Στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού χαρακτήρα του OPEN C.A.S.E. 303 – CENTER FOR ARTS SCIENCE & EDUCATION, της κατανόησης του σύγχρονου πολιτισμού μας και της ποιοτικής αναβάθμισης της καθημερινότητάς μας, τη συγκεκριμένη έκθεση συνοδεύουν διαλέξεις, ενώ ανά τακτά χρονικά διαστήματα πραγματοποιούνται ξεναγήσεις από έγκριτο ιστορικό τέχνης. Σε συνέχεια των ομιλιών, οι οποίες συνοδεύονται από προβολές διαφανειών σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο δίπλα στα αυθεντικά έργα, ακολουθεί διάλογος με το κοινό, προκειμένου να λυθούν τυχόν απορίες και να εμπλουτιστούν οι γνώσεις μας σχετικά με τη συγκεκριμένη δεκαετία και την τέχνη που τη χαρακτηρίζει.


 Πληροφορίες για την έκθεση ” Best of the 60’s “
  • Διάρκεια έκθεσης: Πέμπτη 12 Μαϊου έως Κυριακή 5 Ιουνίου 2016
  • Ημέρες και ώρες λειτουργίας: Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 12:00-20:30, Σάββατο και Κυριακή : 12:00-16:00, Δευτέρα και Τρίτη κλειστά
  • Είσοδος Ελεύθερη
  • Χώρος διεξαγωγής: Open C.A.S.E. 303, Λ. Κηφισίας 303, Κηφισιά
  • Τηλέφωνο επικοινωνίας: 211-4064986
  • Email: info@opencase303.com
  • Website: open case 303
  • Facebook: open case 303
Προηγούμενο άρθροΗ Άντζελα Δεληχάτσιου μιλά για την παράσταση «Διάλειμμα Χαράς»
Επόμενο άρθροΗμερίδα Αφετηρίες , μια αρχιτεκτονική συνάντηση