Το «Battleship Island» του σκηνοθέτη Σέουνγκ Γουάν Ριού (Seung-wan Rioo) έρχεται να παρουσιάσει μια εντελώς διαφορετική οπτική του πολέμου. Ένας πόλεμος, ο οποίος χαρακτηρίστηκε από το αμφίβολο, το κρυφό και το μετέωρο, παρουσιάζεται μέσα από το σκόπευτρο της κινηματογραφικής μηχανής. Μπορεί κάποιος να αποδείξει την αδικία, τον τρόμο και τα εγκλήματα σε μια άνιση μάχη με τον ισχυρό; Από τον σκηνοθέτη της ταινίας «Βετεράνος» (2015), έρχεται μια ταινία σχετικά με την ζωή των ανθρώπων σε μια γη, η οποία τελεί υπό κατοχή. Αν υπάρχει και αν θεωρείται ζωή.

Λίγα λόγια για την πλοκή του «Battleship Island»

Το 1945, στην διάρκεια της Ιαπωνικής αποικιακής εποχής, περίπου 400 Κορεάτες, οδηγούνται με την βία στο νησί «Battleship». Εκεί, υποχρεώνονται σε αβάστακτες συνθήκες εργασίας, με στόχο την εξαγωγή άνθρακα. Όντας 1000 μέτρα κάτω από την γη και χωρίς να υπάρχει δυνατότητα διαφυγής, οι άνθρωποι αυτοί τολμούν τα απίθανο. Επιδιώκουν να αντισταθούν, να επαναστατήσουν και να δραπετεύσουν από την επίγεια κόλαση, στην οποία τους οδήγησαν οι Ιάπωνες κατακτητές.

Ο σκηνοθέτης Σέουνγκ Γουάν Ριού

Από τον σκηνοθέτη των ταινιών «Veteran» (2015), «The Berlin Fire» (2013) και «The city of violence» (2006) έρχεται μια άκρως ανατρεπτική ταινία. Ο Ριού επιλέγει να δείξει μια οπτική του πολέμου αυτού, η οποία για χρόνια στάθηκε υπόκωφα στο περιθώριο της ιστορίας. Επιδιώκει να αναδείξει τις απάνθρωπες μεθόδους ελέγχου και χειραγώγησης που χρησιμοποιήθηκαν από τους Ιάπωνες. Ο ίδιος έχει 14 νίκες και 16 προτάσεις στο ενεργητικό του, με συμμετοχές σε διεθνή φεστιβάλ από το 2000. Ο Νοτιοκορεάτης σκηνοθέτης, στα 44 του χρόνια, συνεχίζει μια εις βάθος προσέγγιση των θεμάτων που εξετάζει μέσα από τον κινηματογράφο.

Παράλληλα, ένα δυνατό cast ηθοποιών έρχεται να πλαισιώσει την κινηματογραφική αυτή παραγωγή. Ο Χουάνγκ Γιουνγκ Μιν (Hwang Jung-min) εμφανίζεται στον ρόλο ενός πατέρα, ο οποίος καταλήγει με την κόρη του στο νησί αυτό. Οι Σο Τζι Σουμπ (So Ji-Sub) και Σονγκ Τζουνγκ Κι (Song Joong-Ki) εμφανίζονται σε κύριους ρόλους, οι οποίοι εξελίσσουν και διαμορφώνουν ριζικά την πλοκή.

Battleship Island, το cast των ηθοποιών
Το cast των ηθοποιών της ταινίας «Battleship Island».
Official trailer της ταινίας «Battleship Island»

https://www.youtube.com/watch?v=zCAbGjcQ_S8

Πληροφορίες για την ταινία «Battleship Island»

  • Σκηνοθεσία: Σέουνγκ Γουάν Ριού
  • Πρωταγωνιστούν: Χουάνγκ Γιουνγκ Μιν, Σο Τζι Σουμπ, Σονγκ Τζουνγκ Κι
  • Παραγωγή: R & K Filmmaker
  • Χώρα: Νότια Κορέα
  • Γλώσσα: Κορεάτικα
  • Χρώμα: Έγχρωμο
  • Είδος: Δράμα, Περιπέτεια
  • Έξοδος: Ιούλιος 2017
  • IMDB
Προηγούμενο άρθροΑγησίλαος Μικελάτος: «Η Μητρόπολη είναι ο ιδανικός τόπος για τον κάθε άνθρωπο ξεχωριστά»
Επόμενο άρθροΟυίλιαμ Σαίξπηρ, ο θεατρικός συγγραφέας και ποιητής (Μέρος B’)