Η Αυλή των θαυμάτων του Ιάκωβου Καμπανέλλη έρχεται από το ΚΘΒΕ

Η Αυλή των θαυμάτων του Ιάκωβου Καμπανέλλη έρχεται από το ΚΘΒΕ

Η Αυλή των θαυμάτων
Το επιτελείο των ηθοποιών του ΚΘΒΕ σε μία από τις πρώτες πρόβες για την Αυλή των θαυμάτων στη Μονή Λαζαριστών.

Εν μέσω θέρους ξεκίνησαν στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος οι πρόβες για δύο από τις πιο σημαντικές παραγωγές της ερχόμενης χρονιάς, τη Ρώσικη Επανάσταση σε σκηνοθεσία Τσέζαρις Γκραουζίνις και την Αυλή των θαυμάτων του Ιάκωβου Καμπανέλλη, στη Μονή Λαζαριστών. Ο σημαντικός σκηνοθέτης Κώστας Τσιάνος, η σκηνογράφος Ιουλία Σταυρίδου –που επιστρέφουν μετά από 14 χρόνια στο ΚΘΒΕ– καθώς και το επιτελείο των ηθοποιών βρέθηκαν στο ολοκληρωμένο σκηνικό της παράστασης για τις πρώτες πρόβες του έργου–σταθμού της νεοελληνικής δραματουργίας. Η Αυλή των θαυμάτων είναι ένα έργο που, 60 χρόνια μετά την πρώτη του παρουσίαση από το Θέατρο Τέχνης, παραμένει διαχρονικό. Την μουσική της παράστασης υπογράφει ο Διονύσης Τσακνής, ενώ τους στίχους των τραγουδιών έχει γράψει η Λίνα Νικολακοπούλου.

Η Αυλή των θαυμάτων: Υπόθεση

Τέλη της δεκαετίας του 1950. Σε μια αυλή, σε μια λαϊκή γειτονιά της Αθήνας διασταυρώνονται ένας Μικρασιάτης γέρος πρόσφυγας σκαρφαλωμένος στο ταρατσάκι του, η γυναίκα του που ψάχνει τον εγγονό της, μια χήρα που σιγοτραγουδά την «Ραμόνα», ένας ονειροπόλος, ένα ανδρόγυνο που άλλοτε χαϊδολογιέται άλλοτε μαλλιοτραβιέται και σχεδιάζει να φύγει στην Αυστραλία, μια συνοικιακή καλλονή που ελπίζει να γίνει σταρ του σινεμά, ένας «μοιραίος» υδραυλικός. Σ’ αυτόν τον μικρό χώρο κατοικεί ολόκληρη η Ελλάδα. Λίγο πριν καταρρεύσει το οικοδόμημα, μια ερώτηση αναδύεται: τί βιώνουμε, τελικά, ένα μίζερο αδιέξοδο ή ένα θαύμα;

Πληροφορίες

  • Η παράσταση θα κάνει πρεμιέρα στην Κεντρική Σκηνή «Σωκράτης Καραντινός» της Μονής Λαζαριστών στις 7 Οκτωβρίου 2017.
  • Στο ρόλο της Αννετώς, η Σοφία Καλεμκερίδου και του Ιορδάνη ο Δημήτρης Κολοβός, ηθοποιοί του ΚΘΒΕ.
  • Παίζουν οι ηθοποιοί: Ελευθερία Αγγελίτσα, Νατάσα Δαλιάκα, Θανάσης Δισλής, Αριστοτέλης Ζαχαράκης, Θεόδωρος Ιγνατιάδης, Δημήτρης Καλαντζής, Μαρία Καραμήτρη, Λευτέρης Λιθαρής, Ειρήνη Μουρελάτου, Ηλίας Μπερμπέρης, Χάρης Παπαδόπουλος, Εύη Σαρμή.
  • ΚΘΒΕ Facebook

NO COMMENTS

Σημείωση: Το σχόλιο σας θα αναρτηθεί μετά από έγκριση του διαχειριστή

Leave a Reply