Εξώφυλλο βιβλίου «Αχυρένια Σκυλιά. Σκέψεις για τους ανθρώπους και άλλα ζώα»Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΟΚΤΩ το νέο βιβλίο του Gray N. John, «Αχυρένια Σκυλιά. Σκέψεις για τους ανθρώπους και άλλα ζώα».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Λίγα Λόγια για το βιβλίο


Ο συγγραφέας αντιπαραθέτει στην πεποίθηση των διανοούμενων ότι ο άνθρωπος κατέχει προνομιούχα θέση σε σχέση με τα άλλα ζώα, μια συλλογιστική όπου υποστηρίζει πως δεν έχουμε τη δυνατότητα να διαχειριστούμε τους εαυτούς μας. Οι υψηλές αξίες όπως το όμορφο και το δίκαιο έγιναν στόχοι της ανθρώπινης ύπαρξης και αυτό οδήγησε στην αυταπάτη ότι ο άνθρωπος είναι διαφορετικός από τους άλλους, κάτι που «Δεν μας έχει κάνει καλύτερους ανθρώπους, σίγουρα όμως έχει εμπλουτίσει τις διαστροφές μας».

 

Λίγα Λόγια για το Συγγραφέα


Ο Gray N. John γεννήθηκε στις 28 Δεκεμβρίου του 1951 και σπούδασε στο πανεπιστήμιο του St. Thomas του Τέξας και στη συνέχεια εργάστηκε ως σύμβουλος σχέσεων, λέκτορας και συγγραφέας. Το 1992 έγγραψε το βιβλίο «Οι άντρες είναι από τον Άρη και οι γυναίκες από την Αφροδίτη», που πούλησε πάνω από εφτά εκατομμύρια αντίτυπα.

 

Πληροφορίες για το βιβλίο


Τίτλος: «Αχυρένια Σκυλιά. Σκέψεις για τους ανθρώπους και άλλα ζώα»
Συγγραφέας: Gray N. John
Εκδόσεις: ΟΚΤΩ
Μετάφραση: Λαμπράκος Γιώργος
Σελίδες: 272

 

Προηγούμενο άρθρο«Το τέλος της χρυσής εποχής» του Μίλτου Μιχαηλίδη στη Μέδουσα Αίθουσα Τέχνης
Επόμενο άρθρο«Μια ιστορία των ιστοριών. Έπη, χρονικά, μυθιστορίες και διερευνήσεις από τον Ηρόδοτο και τον Θουκυδίδη μέχρι τον 20ό αιώνα», του John Burrow