Εννέα μουσικές συναντήσεις συνθέτουν το πρόγραμμα Eλεύθερος αυτοσχεδιασμός V / ΙΧ στο θέατρο Εμπρός.

Μια Πέμπτη το μήνα, διαφορετικοί μουσικοί και σχήματα σπάνε τις νόρμες επί σκηνής. Εξελίσσονται σε πραγματικό χρόνο και διασταυρώνουν την αυθεντικότητα της δημιουργίας τους. Απρόβλεπτα ηχητικά συμβάντα, βιωματικός αυτοσχεδιασμός και μια μοναδική εμπειρία για τον ακροατή.

Την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου θα προβληθεί το μουσικό ντοκυμαντέρ του Δημήτρη Βρακά “Out of the Norm”. Μετά το ντοκυμαντέρ, θα ακολουθήσει το live “Meating for Business” με τους:

  • Aντώνη Σταυρινό (χάλκινα)
  • Δημήτρη Παντελιά (σαξόφωνα)
  • Στάθη Διαμαντίδη (κοντραμπάσο)
  • Γιάννη Δεσποτάκη (τύμπανα)
Προβολή ντοκυμαντέρ: Out of the Norm

Ένα μουσικό ντοκυμαντέρ για τον ελεύθερο περιαματικό αυτοσχεδιασμό. Εννιά μουσικοί της τζαζ, από όλον τον κόσμο συναντώνται συναντώνται στην Αθήνα και μας προσκαλούν να τους ακούσουμε.

vid.: Δημήτρης Βρακάς

Δημήτρης Βρακάς.

Ο Δημήτρης Βρακάς ζει στη Θεσσαλονίκη και ξεκίνησε ως αυτοδίδακτος κινηματογραφιστής το 2008. Το 2009 στην Εσθονία συντόνισε ένα βίντεο προτζεκτ σε σχολεία με τίτλο: «Παγκόσμια Εκστρατεία για την Εκπαίδευση». Το 2010 συμμετείχε στο 4ο Φεστιβάλ Emotion Pictures –
Ντοκιμαντέρ και Αναπηρία. Από το 2011 μέχρι σήμερα έχει συμμετάσχει δυο φορές στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης με τις ταινίες: In Tallinn και Πρωί .

live: Meating for Business

«Η πηγή της έμπνευσής μας είναι ο δρόμος και η πραγματικότητα. Έτσι το έργο καθίσταται αμιγώς βιωματικό, πέρα από ακαδημαϊκούς και
στρουκτουραλιστικούς φραγμούς.
Απλά: Ωμό, Ειλικρινές, Απρόβλεπτο, Ελεύθερο».

 

 

Θέατρο Εμπρός

Το ιστορικό κτίριο της οδού Ρήγα Παλαμήδη 2, στην περιοχή του Ψυρρή με την εμβληματική επιγραφή «Εμπρός», κατασκευάστηκε το 1933, και στέγασε το τυπογραφείο της ιστορικής εφημερίδας «Εμπρός» ως το 1985. Το 1988 η Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου το μίσθωσε στον ηθοποιό και σκηνοθέτη Τάσο Μπαντή, ο οποίος στέγασε παραστάσεις του θεατρικού οργανισμού «Μορφές» και στη συνέχεια της Εταιρείας Θεάτρου «Εμπρός» ενώ το 1989 χαρακτηρίστηκε από το υπουργείο Πολιτισμού τον Ιούλιο του 1989 ιστορικό διατηρητέο μνημείο.

Μετά το θάνατο του Τάσου Μπαντή το 2007 το κτίριο σταμάτησε να χρησιμοποιείται και εγκαταλείφθηκε. Το 2011 μετά από σχεδόν 5 χρόνια που είχε μείνει κλειστός ο χώρος, επανενεργοποιήθηκε από πρωτοβουλία καλλιτεχνών (Κίνηση Μαβίλη) ως πολυδύναμος καλλιτεχνικός χώρος σύγχρονης έκφρασης.

Πληροφορίες για το πρόγραμμα Eλεύθερος αυτοσχεδιασμός V / ΙΧ

  • Πρώτη συνάντηση: Πέμπτη 26 Ιανουαρίου
  • Ώρα έναρξης: 21.30
  • Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός: Ρήγα Παλαμήδη 2, Ψυρρή, Αθήνα
  • Για περισσότερα πατήστε εδώ.
Προηγούμενο άρθροΟι Minor Protest την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου στο Holywood Stage
Επόμενο άρθροΟ Δημήτρης Ζερβουδάκης εφ’ όλης της ύλης στο Artic.gr