Η Αθηνά Ρούτση έρχεται στην Αποβάθρα του Τρένου στο Ρουφ την Κυριακή 25 Ιουνίου με ένα ιδιαίτερο μουσικό πρόγραμμα στις 21:30 το βράδυ. Η ερμηνεύτρια μαζί με την Άλκηστη Ραυτοπούλου στο πιάνο και τον Φώτη Μυλωνά στα πνευστά και την κιθάρα ετοιμάζονται να μας παρουσιάσουν ξεχωριστές μουσικές επιτυχίες, που θα «δροσίσουν» μουσικά το αυτί μας εκείνο το καλοκαιρινό βράδυ της Κυριακής.

Η Αθηνά Ρούτση στην Αποβράθρα του Τρένου στο Ρουφ για μία ιδιαίτερη μουσική εμφάνιση

Tραγούδια αντιθέσεων και μοιραίων συναντήσεων, μουσικές του κόσμου και γνωστές, οικείες πολύγλωσσες μελωδίες.

Η Αθηνά ερμηνεύει τραγούδια νέα και παλιά, διασκευές και ακυκλοφόρητα. Από το «Esse Olhar» στα τραγούδια του project «The existence», αλλά και επιλογές τραγουδιών από την πρόσφατη συμμετοχή της στο άλμπουμ του Δημήτρη Καλαντζή «Χθες το βράδυ» και από τη νέα της συνεργασία με τη Λένα Πλάτωνος, σε μελοποιημένη ποίηση της Emily Dickinson.

Μετά την επιτυχημένη παράσταση «Paris-Istanbul», η Αθηνά Ρούτση μαζί με την Άλκηστη Ραυτοπούλου στο πιάνο και τις ενορχηστρώσεις και τον Φώτη Μυλωνά στα πνευστά και την κιθάρα μας παρουσιάζουν ένα νέο παζλ τραγουδιών στη δροσερή Αποβάθρα της Αμαξοστοιχίας-Θεάτρου κάτω από το φως των αστεριών.

Η Bjork, ο Μάνος Χατζιδάκις, η Roberta Flack, η Λένα Πλάτωνος, η Joan Baez, ο Διονύσης Σαββόπουλος, η Noa, η Mercedes Sosa, η Mariza, ο Leonard Cohen και  άλλοι σημαντικοί μουσικοί συνταξιδεύουν και συναντιούνται «έτσι κι αλλιώς» μελωδικά.

 Λίγα λόγια για την Αθηνά Ρούτση

Η Αθηνά Ρούτση έχει σπουδάσει μουσική και κλασικό τραγούδι. Δισκογραφικά συστήθηκε με την ερμηνεία της στη διασκευή της Δήμητρας Γαλάνη «Χειροκρότημα» στα πορτογαλικά, με τίτλο «Esse Olhar», που κυκλοφόρησε σε πολλές συλλογές εντός και εκτός Ελλάδας. Στα μουσικά δρώμενα βρίσκεται αρκετά χρόνια, με ζωντανές και δισκογραφικές συνεργασίες (Μιχάλης Χατζηγιάννης, Sadahzinia, Active Member, Apurimac, μουσικό σύνολο «Οδοιπόροι») αλλά και προσωπική μουσική πορεία.

Το 2007 κυκλοφόρησε το cd της «Μην πεις αντίο». Τα τελευταία χρόνια κινείται σε πιο ανεξάρτητες μουσικές επιλογές, από τη jazz και το trip hop στην world και ελληνική εναλλακτική σκηνή. Συνδράμει δημιουργικά σε παραγωγές φίλων (Beggar’s Blues Diary / Hide me, Alex Foster, the G-play, Κώστας Μπαλταζάνης, Claudia Matola, Tony Cedras) και παρουσιάζει κυρίως ακουστικά project, με εναλλακτικές διασκευές και μίξεις τραγουδιών, αλλά και πρωτότυπο μουσικό υλικό. Μαζί με τον μπασίστα Γιώργο Παλαμιώτη έχουν παρουσιάσει με μεγάλη επιτυχία το project «All is full of love», βασισμένο στη μουσική της Bjork. Τέλος, μια από τις μεγάλες της επιτυχίες ήταν και το project «The existence».

Πληροφορίες για τη μουσική παράσταση που θα πραγματοποιήσει η Αθηνά Ρούτση στην Αποβράθρα του Τρένου στο Ρουφ:

  • Ημέρα: Κυριακή 25 Ιουνίου 2017
  • Χώρος: Αποβράθρα του Τρένου στο Ρουφ
  • Διεύθυνση: Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ, Σιδηροδρομικός & Προαστιακός Σταθμός Ρουφ, επί της Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως (10’ με τα πόδια από το ΜΕΤΡΟ Κεραμεικός)
  • Ώρα έναρξης: 21:30
  • Τιμές εισιτηρίων: 10€ (γενική είσοδος) , προαιρετικά κρασί 3,5€ / ποτό 6€ / φαγητό από 5€
  • Προπώληση εισιτηρίων: viva.gr
  • Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 5298922
  • Free Wi-Fi / Δωρεάν Parking
  • Site
  • Facebook
  • Twitter
Προηγούμενο άρθροΟ πυρετός ανεβαίνει στο Ελ Πάο – Μια ταινία του Λουίς Μπουνιουέλ
Επόμενο άρθροOff Off Athens 2017 Festival στο Επί Κολωνώ – Ρεπορτάζ από την 3η εβδομάδα