Από τις 3 έως τις 4 Δεκεμβρίου προσγειώνεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο κλειστό Παλαιού Φαλήρου (Take Kwon Do)  το AthensCon, το μεγαλύτερο συνέδριο κόμικ και ποπ κουλτούρας στην Ελλάδα. Στην αρένα των 3.500τμ θα φιλοξενηθούν κορυφαίοι Έλληνες αλλά και ξένοι καλλιτέχνες, και οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εκθέσεις, ομιλίες, εργαστήρια και πολλά άλλα.

Προσκεκλημένοι καλλιτέχνες.

Αυτή την χρονιά, στο ΑthensCon, θα μας τιμήσουν με την παρουσία τους 8 προσκεκλημένοι καλλιτέχνες από το εξωτερικό. Ο σκιτσογράφος και ένας από τους 7 ιδρυτές της Image Comics Erik Larsen  (Savage Dragon, Amazing Spider –Man, Spawn). Ο εικονογράφος Chris Achilleos (Willow, Dr. Who). Οι συγγραφείς Corbeyran (Assassin’s Creed, Le Chant des Stryges), David Hine (Spawn,  Darkness), Ron Marz (Silver Surfer, Green Lantern), Bénédicte Gourdon (Signes). Θα συμμετέχουν επίσης ο σκιτσογράφος Fabio Celoni (Topolino, Dylan Dog), η  cosplayer Calypsen Cosplay και τέλος ο Έλληνας θρύλος Γιώργο Τρομάρας.

 

athenscon-3
To AthensCon 2015

Πέραν των προσκεκλημένων, στο ΑthensCon θα βρίσκονται 62 καταξιωμένοι Έλληνες καλλιτέχνες κυρίως από τον χώρο του σκίτσου και της εικονογράφησης. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να τους παρακολουθήσουν επί το έργον, να φωτογραφηθούν μαζί τους και να αγοράσουν υπογεγραμμένα είδη. Επίσης θα πραγματοποιούνται signings χωρίς επιπλέον χρέωση.

Εκθέσεις

Στον χώρο του Tae Kwon Do θα φιλοξενηθούν πάνω από 100 εκθέτες. Θα συμπεριληφθούν επίσης 4 μοναδικές εικαστικές εκθέσεις. Η ομαδική έκθεση εικονογράφησης Ελλήνων σχεδιαστών «Ενός Κακού, Μύρια Έπονται», η ερωτική έκθεση του Φώτη Πεχλιβανίδη με τίτλο «Αγία Καύλα», η ατομική έκθεση κόμικ “Mighty Man” του Νίκου Κούτση και η ξεχωριστή έκθεση “Optical Illusions” από την International Brotherhood of Magic.

Θα έχει επίσης το κοινό την ευκαιρία να θαυμάσει από κοντά την ρέπλικα του K.I.T.T. της τηλεοπτικής σειράς Knight Rider και τις μηχανές της Harley Davidson που εμφανίστηκαν σε αγαπημένες ταινίες. Εκέι θα βρίσκεται και ένας ιδιαίτερος καλεσμένος from a galaxy far far away, ο R2D2, που θα είναι εκεί για να μας ενημερώσει για τα τελευταία νέα του Star Wars. Επαγγελματίες make-up artists θα περιμένουν να μεταμορφώσουν τον κάθε ενδιαφερόμενο στον αγαπημένο του χαρακτήρα. Οι δημιουργίες του Cap Cap με θέματα παρμένα από τον κόσμο του Lord of the Rings θα είναι διαθέσιμες προς κατανάλωση.

 

athenscon-2
O R2D2 και η ρέπλικα του K.I.T.T. που θα δούμε στο AthensCon.
Δραστηριότητες, ομιλίες και εργαστήρια

Το AthensCon, δεν προσφέρει μόνο γνωριμίες με κορυφαίους καλλιτέχνες, αλλά και μια σειρά από άλλες δραστηριότητες. Καθ’ όλη την διάρκεια του διημέρου θα πραγματοποιούνται δωρεάν ομιλίες και εργαστήρια ειδικού ενδιαφέροντος από καταξιωμένους στο χώρο τους εισηγητές. Θα μοιραστούν μαζί μας τις γνώσεις τους καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα ενδιαφερόντων από τον κόσμο των κόμικς, του gaming, του κινηματογράφου, αλλά και του φανταστικού. Μεταξύ αυτών θα βρίσκονται σεμινάρια cosplay, video game art, SFX makeup, σχεδίου κόμικ αλλά και gaming δημοσιογραφίας.

Κατά την διάρκεια του AthensCon θα πραγματοποιηθεί live ο τέταρτος 24ωρος Gaming Streaming Μαραθώνιος με τον Youtuber Γιώργο Ζώκα (Ζοκ) και τους καλεσμένους του. Ως στόχο έχουν την ενίσχυση της δράσης και του έργου του Χαμόγελου του Παιδιού. Θα δοθούν επίσης μαθήματα ProWrestling από τον Πέτρο Πολυχρονίδη και την ομάδα του ΖΜΑΚ. Στην Board & Video Games area θα διεξαχθούν demos και flash τουρνουά για τους επισκέπτες από τις εταιρείες Boxes of War, Fantasy Shop και Kaissa Games. Δεν θα λείπουν τα επίσημα τουρνουά των επιτραπέζιων παιχνιδιών με μινιατούρες Warmachine & Infinity.

Θα δίνεται επίσης η δυνατότητα στους επισκέπτες να παίξουν δωρεάν video games, αλλά και τα συμμετέχουν στο Star Wars Rogue One Spy Game, μπαίνοντας στον ρόλο του κατάσκοπου της Επανάστασης προκειμένου να βοηθήσουν τον αγώνα κατά της Αυτοκρατορίας. Οι τολμηροί θα έχουν την δυνατότητα να προσπαθήσουν να αποδράσουν από το στοιχειωμένο Luna Park. Φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει από κανένα συνέδριο για κόμικς, πόσο μάλλον από το AthensCon ένας διαγωνισμός cosplay, που αυτή την χρονιά θα έχει τίτλο Best AthensCon Harley Quinn.

Τέλος, το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου μέσα στο στάδιο του Tae Kwon Do θα λάβει χώρα από τις 22:30 το after party AthensCon After Monster Ball. Η θεματολογία του πάρτυ θα είναι έκπληξη. Η είσοδος για τους επισκέπτες του συνεδρίου θα είναι δωρεάν.

Πληροφορίες

Ημέρα: 3 και 4 Δεκεμβρίου 2016

Ώρα: 10.30- 22.00

Χώρος: Κλειστό Παλαιού Φαλήρου (Take Kwon Do)

Εισιτήρια

Weekend Pass – AthensCon 2016: 10 ευρώ.

Win A Superman Statue Weekend Pass: 15 ευρώ.

One Day Pass – AthensCon 2016: 7 ευρώ.

Για να αγοράσετε εισιτήριο πατήστε εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες για το AthensCon βρείτε εδώ.

 

Προηγούμενο άρθροΕπίσημη Ιστορία – Η ταινία του Λουίς Πουένσο
Επόμενο άρθροΕίμαστε όλοι Πολίτες: η μεγάλη γιορτή της κοινωνίας των πολιτών