Κυκλοφορεί το βιβλίο Ασφαλής Πόλη από την Ηρώ Νικοπούλου στις Εκδόσεις Γαβριηλίδης. Τι κάνει μια πόλη “ασφαλή” για τους κατοίκους της; Τι άλλο από τα δίκτυα: τα δίκτυα των θεσμών, τα δίκτυα των συγγενικών προσώπων…

Λίγα Λόγια για το βιβλίο

Τα “δίκτυα-δίχτυα” που εγγυώνται σε όλους εμάς τους ανασφαλείς ότι η οδύνη, αυτή που προκαλούμε στον εαυτό μας και στους άλλους, παραμένει ο πιο σίγουρος τρόπος για να εξακολουθούμε να νομίζουμε πως “υπάρχουμε”. Επειδή ο δρόμος προς την προσωπική αλήθεια και ελευθερία προϋποθέτει το βίωμα της καταγωγικής μας ανασφάλειας και της συμφιλίωσης μαζί της. Την πρώτιστη προϋπόθεση για μια αυθεντική δικτύωση με τον άλλο. Για την άλλη πόλη, την ακόμη ανεύρετη, που αιώνες τώρα προετοιμάζουν οι ευαίσθητοι, οι πληγωμένοι, οι ανυπεράσπιστοι και οι ηττημένοι.

Λίγα Λόγια για τη Συγγραφέα Ηρώ Νικοπούλου

Η Ηρώ Νικοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε ζωγραφική και σκηνογραφία στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών. Έχει κάνει πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έργα της βρίσκονται σε ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές. Έχει δημοσιεύσει τρεις ποιητικές συλλογές: “Ο μύθος του οδοιπόρου” (Αθήνα, 1986), “Χειμερινοί μορφασμοί” (Αθήνα, 1993), “Ανέμου” (Πλανόδιον, 1999), ένα πεζογράφημα, “Σαν σε καθρέφτη” (Μεταίχμιο, 2003), και τη συλλογή διηγημάτων “Ομελέτα με μανιτάρια” (Νεφέλη, 2007). Ποιήματα και πεζά της έχουν δημοσιευθεί στα λογοτεχνικά περιοδικά “Νέα Εστία”, “Πλανόδιον”, “Εμβόλιμον”, “Ελίτροχος”, “Ευθύνη”, “Παρέμβαση”, “Οδός Πανός”, “Δυτικές Ινδίες”, “Ύλαντρον”, “Οροπέδιο”, κ.ά. και έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά, ρωσικά και τουρκικά. Είναι μέλος του Εικαστικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και της Εταιρείας Συγγραφέων.

Λίγα Λόγια για τις Εκδόσεις Γαβριηλίδης

Οι ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ δημιουργήθηκαν το 1988. Εκδίδουν περίπου 80 νέους τίτλους το χρόνο –ελλήνων κυρίως συγγραφέων– σχεδόν κάθε θεματικής: πεζογραφία, ποίηση, δοκίμιο, μελέτες, εκδόσεις τέχνης, δίγλωσσες κλασικές εκδόσεις, ελληνική γραμματεία κ.ά. Διαθέτουν επίσης ένα παραδοσιακό τυπογραφικό εργαστήρι και εκδίδουν από το 2008 μία πλακέτα το χρόνο στοιχειοθετημένη στο χέρι σε κείμενο γραμμένο από καταξιωμένους συγγραφείς ειδικά γι’ αυτόν το σκοπό. Εκδίδουν επίσης τους Κωπηλάτες, περιοδικό συζήτησης και προβληματισμού, που διευθύνει ο Πέτρος Μάρκαρης. Πρόσφατα συνεκδίδουν μαζί με τους δημιουργούς μουσικά cd συμπληρωμένα με καλαίσθητες εκδόσεις που βοηθούν στην πληρέστερη απόλαυσή τους. Τέλος διοργανώνουν πλήθος εκδηλώσεων και αναγνώσεων ποίησης στον χώρο των εκδόσεων, προσπαθώντας να συμβάλλουν στην ευρύτερη διάδοση του λόγου.

Πληροφορίες για το βιβλίο της Ηρώ Νικοπούλου

Τίτλος: Ασφαλής Πόλη
Συγγραφέας: Ηρώ Νικοπούλου
Εκδόσεις: Γαβριηλίδης
Σελίδες: 174
Ημερομηνία Έκδοσης: 2015

Προηγούμενο άρθροΣΤΑΛΑΓΚ VI C από τον Όμηρο Πέλλα
Επόμενο άρθροPride – Στις αίθουσες από 23 Ιουλίου

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Επειδή το βιογραφικό που έχετε αναρτήσει είναι πολύ παλιό σας στέλνω ένα ενημερωμένο για την περίπτωση που θέλετε να το ενημερώσετε.
    Σας ευχαριστώ και πάλι!

    ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

    Η Ηρώ Νικοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα όπου κατοικεί και εργάζεται. Σπούδασε ζωγραφική και σκηνογραφία στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών. Έχει κάνει πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει δημοσιεύσει τρεις ποιητικές συλλογές: Ο μύθος του οδοιπόρου, (Αθήνα, 1986), Ανέμου (εκδ. Πλανόδιον, 1999), Μη με ψάχνετε εδώ (εκδ. Πλανόδιον, 2009), ένα μυθιστόρημα: Σαν σε καθρέφτη (εκδ. Μεταίχμιο, 2003) και τρεις συλλογές διηγημάτων: Ομελέτα με μανιτάρια (εκδ. Νεφέλη, 2007), Ελληνιστί ο γρίφος (εκδ. Γαβριηλίδης, 2013) και Ασφαλής πόλη (εκδ. Γαβριηλίδης, 2015).
    Συνδιευθύνει την ιστοσελίδα για το μικρό διήγημα Πλανόδιον-Ιστορίες Μπονζάι και επιμελήθηκε με τον Γιάννη Πατίλη την ανθολογία μικρού διηγήματος Ιστορίες Μπονζάι ’14 (εκδ. Γαβριηλίδης) και την ανθολογία μικρού διηγήματος Ιστορίες Μπονζάι ’15 (εκδ. Γαβριηλίδης). Ποιήματα, διηγήματα κα άρθρα της έχουν δημοσιευθεί στον περιοδικό και ημερήσιο τύπο.
    Είναι μέλος του Εικαστικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, της Εταιρείας Συγγραφέων και του Κύκλου Ποιητών.

    Επίσης διατηρεί την ιστοσελίδα: http://www.ironikopoulou.gr

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.