Η Βασιλική Χρυσανθακοπούλου Τσαγκάρη παρουσιάζει στα Αστέρια της Σύρου την performance Artistic Residency: Instant Mother. Μία σόλο παράσταση για τα ανομολόγητα συναισθήματα που προκαλεί η μητρότητα. Η χορογραφία συνιστά μια προσωπική καταγραφή της μεταμόρφωσης που βιώνει μια γυναίκα από τη στιγμή που γεννάει ένα παιδί. Ακόμη, αναζητά τον τρόπο με τον οποίο η εμπειρία αυτή μπορεί να μας φέρει πιο κοντά σε πτυχές του εαυτού και της φύσης μας ως θηλαστικά.

Επικεντρώνεται στην αναπαράσταση και αναπαραγωγή της παράδοσης, της πολιτιστικής και συλλογικής κληρονομιάς στο θέμα αυτό. Ένα θέμα τόσο ριζικά κοινό για τον ανθρώπινο αλλά και τον ζωικό πληθυσμό του πλανήτη. Για την Βασιλική Χρυσανθακοπούλου ο ερωτισμός, η ποίηση, η ανθρωπιά και το ένστικτο της επιβίωσης που ενυπάρχει σε κάθε δημιουργική πράξη. Η χορογράφος επισημαίνει ότι το έργο παρουσιάζεται για πρώτη φορά και δεν βρίσκεται ακόμα σε τελική μορφή. Πρόκειται για μια performance σε διαδικασία δημιουργίας.

Λίγα λόγια για την Βασιλική Χρυσανθακοπούλου

Η Βασιλική Χρυσανθακοπούλου-Τσαγκάρη σπούδασε παιδαγωγικά στο Τ.Ε.Α.Π.Η. του πανεπιστημίου Αθηνών και χορό στο City of Bristol College στην Αγγλία. Έχει μελετήσει εντατικά τεχνικές αυτοσχεδιασμού, τεχνικές Release, contact improvisation, πολεμικές τέχνες, τεχνική Alexander και σωματικό θέατρο. Από το 2004 παρουσιάζει δικές της δουλειές και συνεργάζεται με χορευτές, χορογράφους, μουσικούς και εικαστικούς. Έχει συμμετάσχει σε παραστάσεις και δρόμενα στην Ελλάδα, την Ολλανδία, την Γερμανία, το Βέλγιο και την Αγγλία.

Από το 2008 ως το 2010 υπήρξε μέλος της καλλιτεχνικής ομάδας του Artspace Rondeel (ARM) στο Maastricht στην Ολλανδία. Εκεί ασχολήθηκε και με την καλλιτεχνική διοργάνωση. Καταπιάστηκε επίσης με τη διοργάνωση και εκτέλεση εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Επίσης στο artspace rondeel δημιούργησε και τον χώρο παραστάσεων “at your own risk theatre”. Στην καριέρα της έχει συνεργαστεί με τους: Αγγελική Παπαδάτου, Χριστίνα Κλεισιούνη, Maja Gherig, Kaspar Koenig, Andi Zant, Δάφνη Στεφάνου, Frank Gratkowski, Cyrille Flament, Lily Kiara, Mιχάλη Σιγανίδη, Βιτόρια Κωτσάλου και Ευαγγελία Βασδάρη.

Τα τελευταία τρία χρόνια φροντίζει έναν ελαιώνα στη Μεσσηνία. Η σωματική δουλειά κοντά στη γη και η παρατήρηση των στοιχείων της φύσης μέσα από τη διαδικασία της καλλιέργειας των δέντρων άνοιξε ένα μεγάλο πεδίο έρευνας και επηρεάζει πλέον πολύ την προσέγγισή της στο χορό.

Πληροφορίες της ανοιχτής παρουσίασης με την Βασιλική Χρυσανθακοπούλου

 

Προηγούμενο άρθροΜια μεγάλη γιορτή στο Πόλις: Manouchedrome live & Aρραγείς Λέξεις
Επόμενο άρθροΟ διάσημος συνθέτης Yann Tiersen έρχεται τον Ιούλιο στο Ηρώδειο