Η Ζάννα Αρτέμη και η EYPRAKSIA στην γκαλερί του Black Duck

Η Ζάννα Αρτέμη και η EYPRAKSIA στην γκαλερί του Black Duck

Η Ζάννα Αρτέμη και η EYPRAKSIA συναντιούνται στην γκαλερί του Black Duck για την εικαστική έκθεση  «Απώλεια» 2 Νοεμβρίου 2017.

Η έκθεση ανήκει στο είδος installation – performance art work- mixed media. Έχει ως θέμα την «απώλεια του εαυτού, απώλεια της μνήμης, της ενσυναίσθησης, απώλεια της υπόστασης του είναι, απώλεια της ακούραστης σιωπής, της πατρίδας που χάθηκε, της αγκαλιάς που δεν ζεστάθηκε, των ανθρώπων που έχασαν τη ρίζα τους. Χέρια που έχασαν το αγγιγμα τους».

Η Ζάννα Αρτέμη, στην πιο αυτοβιογραφική έκθεση της μέχρι τώρα, ρίχνει φως στα πιο βαθιά ρήγματα τις προσωπικότητάς της, τις πιο βαθιές πληγές των απωλειών της, παρουσιάζοντάς μας τρισδιάστατα έργα με ζωγραφική και αντικείμενα που φέρουν μνήμες. Το installation που θα στηθεί στο χώρο της έκθεσης, ονομάζεται «Πατρίδες» είναι το δικό της βίωμα από τη μετεγκατάστασή της σε άλλο τόπο σε νεαρή ηλικία.
Η EYPRAKSIA έρχεται αντιμέτωπη με τα προσωπικά της όρια, τους φόβους και τις αγωνίες της, που αγγίζουν ποιότητες ψυχικών, πνευματικών και ηθικών αξιών. Μας παρουσιάζει πίνακες μικτής τεχνικής, και ηχητικές εγκαταστάσεις.
Τη βραδιά των εγκαινίων θα δοθεί παράσταση, η οποία πραγματεύεται την ποιότητα της απώλειας ως μια κατάσταση συνεχής μνήμης της μη ύπαρξης. Συνθήκη νοερής παρουσίας μέσα από την απουσία. Η κατάσταση της απώλειας φέρει ένα δυνατό κραδασμό, μια εσωτερική δύναμη στο παρόν όπου αυτομάτως καθιστά την απώλεια παρούσα και το παρόν πολλές φορές απώλεια.

Πληροφορίες

Εγκαίνια έκθεσης: Πέμπτη 02 Νοεμβρίου 2017 στις 19.30 / Performance: 21.30
Διάρκεια έκθεσης: 02 Νοεμβρίου 2017 – 11 Νοεμβρίου 2017
Χώρος: Black Duck Multiplarte –Ντόρα Ρίζου
Cafe-Bar-Restaurant-Gallery
Χρήστου Λαδά 9α
210 3234760
Ώρες: Δευτέρα – Σάββατο 13.00 – 22.00

 

Διαβάστε περισσότερα εικαστικά νέα εδώ

 

NO COMMENTS

Σημείωση: Το σχόλιο σας θα αναρτηθεί μετά από έγκριση του διαχειριστή

Leave a Reply