Ένα από τα μεγαλύτερα ετήσια εικαστικά γεγονότα στην Ελλάδα, το Art Athina 2017, θα ανοίξει τις πύλες του στο TaeΚwonDo Παλαιού Φαλήρου. Η 22η Διεθνής Συνάντηση Σύγχρονης Τέχνης Αθήνας θα φιλοξενηθεί από 26 έως 28 Μαΐου 2017.

Συνολικά δώδεκα ενότητες αναπτύσσονται γύρω από τον κεντρικό άξονα της διοργάνωσης. Την έκθεση συνθέτουν 56 συμμετέχουσες γκαλερί από την Ελλάδα και το εξωτερικό, σύμφωνα με το πρόγραμμα που διαμόρφωσε η νέα καλλιτεχνική διευθύντρια της Art Athina 2017, Σταματία Δημητρακοπούλου.

Έμφαση στο video και την performance, το design και την ανεξάρτητη εικαστική σκηνή. Αλλά και την ιστορία της διοργάνωσης, που θεμελίωσε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αιθουσών Τέχνης (ΠΣΑΤ) το 1993, δίνεται μεταξύ άλλων στο φετινό πρόγραμμα. Περιλαμβάνονται, επίσης, συζητήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα, καθώς κι ένα πλούσιο VIP πρόγραμμα απευθυνόμενο σε συλλέκτες.

Art Athina 2017
Art Athina 2017 | Για 22η χρονιά η Διεθνής Συνάντηση Σύγχρονης στην Αθήνα (26-28/5).
Art Athina 2017 | Θεματικές ενότητες

MAIN
43 γκαλερί από την Ελλάδα και το εξωτερικό παρουσιάζουν το πρόγραμμα τους στον κεντρικό χώρο του TaeKwonDo.

HIGHLIGHT
13 νέες γκαλερί από το εξωτερικό, κυρίως από το Λος Άντζελες, συμμετέχουν στην καινούρια ενότητα της Art Athina.

FEATURE
Η Μyriam Ben Salah καλεί τις γκαλερί The third line (Ντουμπάι) και Gregor Staiger (Ζυρίχη). Συμμετέχουν στην Αrt Athina με ατομικές παρουσιάσεις των Sophia Al Maria και Shana Moulton αντίστοιχα. Τίτλος του project: “Alternatives”.

VIDEO
Διαμορφωμένος ως δωμάτιο ξενοδοχείου, ο χώρος προβολών βίντεο θα φιλοξενήσει το πρόγραμμα έργων από 32 Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες.

SURVEY
Η ανεξάρτητη επιμελήτρια Γαλήνη Νόττι δημιουργεί μια έκθεση με αρχειακό υλικό και έργα από το παρελθόν της αθηναϊκής φουάρ. Στο πλαίσιο της ενότητας Survey εντάσσεται και η οπτικοακουστική εγκατάσταση της Κατερίνας Ζαχαροπούλου «Ρωτώντας».

PERFORMANCE
Το πρόγραμμα performance περιλαμβάνει καλλιτέχνες που εκπροσωπούνται από τις συμμετέχουσες γκαλερί. Το αναλυτικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί προσεχώς.

TRIBUTE
H Art Athina παρουσιάζει αφιέρωμα στο έργο των Γιάννη Κουνέλλη και Δημήτρη Μυταρά.

DESIGN
Mοναδικά, εκτός παραγωγής, έπιπλα παρουσιάζονται στην ενότητα Design από τις γκαλερί Ζουμπουλάκη, Μαρτίνου και Antiqua. Οι επισκέπτες, επίσης, παίρνουν μια ιδέα από τη διαδικασία δημιουργίας του βιβλίου.

TALKS
Συζητήσεις, πάνελ και συνεντεύξεις. Το πρόγραμμα τροφοδοτείται από όλες τις κατηγορίες της Art Athina και παρουσιάζεται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο.

PUBLICATIONS
Το βιβλιοπωλείο OMMU επιλέγει μια σειρά από ανεξάρτητες καλλιτεχνικές εκδόσεις και καταλόγους. Στην έκθεση παρουσιάζονται εκδόσεις, περιοδικά, εφήμερα και αντικείμένα.

ΟPEN
H υπαίθρια εγκατάσταση της Art Athina έχει τη μορφή ενός billboard και είναι project της Sonora 128, του billboard project space της γκαλερί Kurimanzutto από το Μέξικο Σίτυ.

INDEPENDENT PROJECTS
Ανεξάρτητοι χώροι τέχνης από την Ελλάδα και το εξωτερικό παρουσιάζουν projects.

EDUCATION
Σκίτσα καλλιτεχνών, ζωγραφικές δραστηριότητες, διαδραστικά γατο-εκθέματα και εργαστήρια περιλαμβάνει το πρόγραμμα. To έστησαν οι Very Young Contemporary Art (VYCA) για γατόφιλες οικογένειες.

Art Athina 2017

Πληροφορίες κοινού

  • Χώρος: Κλειστό Παλαιού Φαλήρου (TaeKwonDo) | Μωραϊτίνη 2, Π. Φάληρο, Αθήνα
  • Ιστοσελίδα | Facebook
  • Ημέρες και ώρες λειτουργίας:
    Πέμπτη 25 Μαΐου 14:00 – 21:00 (μόνο με προσκλήσεις)
    Παρασκευή 26 Μαΐου 12:00 – 21:00
    Σάββατο 27 Μαΐου 12:00 – 21:00
    Κυριακή 28 Μαΐου 12:00 – 21:00
  • Είσοδος: Κανονικό: 8€ | Μειωμένο: 5€ (Άνεργ./μαθητές/φοιτητές/άνω 65 ετών/ΑμεΑ) | Ομαδικό: 5€ (15+άτομα) | Ελεύθερη είσοδος: Παιδιά έως 12 ετών/φοιτητές ΑΣΚΤ/μέλη ΑΙCA/μέλη Εικαστικού Επιμελητηρίου Ελλάδος
Προηγούμενο άρθρο«SYN»-Ένα Κυματικό Περιβάλλον της Άννας Στερεοπούλου αφιερωμένο στην μνήμη του Luigi Zanzi
Επόμενο άρθροART for Change | Ένα Φεστιβάλ Τέχνης στο FAUST Bar-Theatre-Arts (24-27/5)