Ο Άρης Βλάχος και η Αναστασία Έδεν συμπράττουν μαζί σε μία μοναδική μουσική παράσταση που θα μας παρουσιάσουν τη Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου στο Holywood Stage. Με αφορμή αυτή τους τη συνάντηση, παραχώρησαν στο Artic.gr μίαν εκ βαθέων συνέντευξη για τη τελευταία τους δισκογραφική δουλειά, για τις μουσικές τους εμπειρίες αλλά και για τα επόμενα μουσικά τους βήματα.

Όσοι παρευρεθούν στο Holywood Stage θα απολαύσουν ένα μοναδικό μουσικό πρόγραμμα με υπέροχα μουσικά ηχοχρώματα, μελωδίες και τραγούδια που θα τους ταξιδέψει σε άλλες εποχές και πιθανόν σε μνήμες που να έχουν λησμονήσει. Όσοι , λοιπόν, τους ακούσουν ευχόμαστε μίαν γλυκιά μουσική απόλαυση!

Ο Άρης Βλάχος και η Αναστασία Έδεν σε μια μοναδική συνέντευξη!

Άννα Μάρακη: Μεταξύ σας έχετε μία εξαίρετη επαγγελματική σχέση. Αλήθεια πως προέκυψε η συνεργασία μεταξύ σας. Διαρκεί καιρό;

Άρης Βλάχος – Αναστασία Έδεν: Η συνεργασία μας έχει ξεκινήσει σχεδόν δύο χρόνια τώρα. Τα πρώτα μας βήματα έγιναν  στις ηχογραφήσεις  των νέων τραγουδιών του Άρη σε στίχους του Μάνου Ελευθερίου . Σιγά-σιγά αφού είδαμε πως ταιριάζουμε τόσο καλλιτεχνικά αλλά  κυρίως  σε ανθρώπινο επίπεδο, κάτι το οποίο είναι μείζων θέμα στον χώρο μας, συνεχίσαμε σε ένα πιο ευρύ πλαίσιο συνεργασίας. Στήσαμε μία μουσική παράσταση παράλληλα με όποια άλλη υποχρέωση είχε ο καθένας μας εκείνο τον καιρό και τώρα συνεχίζουμε αποκλειστικά καθώς νιώθουμε ότι είναι μια επιτακτική εσωτερική ανάγκη.

Άννα: Ο τίτλος της τελευταίας σας δισκογραφικής δουλειάς έχει τίτλο «Αυτά τα χείλη». Είναι ένας δίσκος γεμάτος ρομαντισμό και έρωτα. Τι μουσικές εμπειρίες σας έχει αφήσει αυτή η τελευταία σας δισκογραφική συνεργασία;

Άρης Βλάχος – Αναστασία Έδεν: Είναι το αποτέλεσμα μιας εξαιρετικής συνεργασίας των τριών μας, Άρης, Αναστασία και Μάνος Ελευθερίου. Πρόκειται για μία απ’ αυτές τις εμπειρίες που έχεις να τις λες, που σου μένουνε παρακαταθήκη και αισθάνεσαι τυχερός που βρέθηκες την σωστή στιγμή με τους σωστούς ανθρώπους. Οι ώρες των ηχογραφήσεων στο στούντιο ήταν απόλαυση και δημιουργία για εμάς, κάναμε για πρώτη φορά αυτό που πραγματικά θέλαμε σαν καλλιτέχνες και βγήκανε μαγικές στιγμές από αυτήν την απελευθέρωση. Υπήρχαν στιγμές όπως αυτή που η Αναστασία τραγούδησε «Το τρίτο ουίσκι» και καταλάβαμε αμέσως ότι πάμε για κάτι πολύ δυνατό που θα μας οδηγήσει για χρόνια, το κατέχουμε καλά αυτό το αίσθημα και μπορούμε αβίαστα να εκφραστούμε μέσα από αυτό και να το εξελίξουμε, είναι κάτι σαν φυσική συνέχεια μας.

Άρης Βλάχος
Ο Άρης Βλάχος και η Αναστασία Έδεν επί σκηνής

Άννα: Για το επόμενο διάστημα ετοιμάζετε κάποιες κοινές μουσικές εμφανίσεις;

Άρης Βλάχος – Αναστασία Έδεν: Βεβαίως, ξεκινώντας από το Holywood Stage την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου ξετυλίγουμε το νήμα και ξεκινάμε μια σειρά εμφανίσεων σε διάφορα μέρη που θα μαθαίνεται κατά καιρούς. Πάντα  «Αναστασία και  Άρης» με την νέα μας μουσική παράσταση η οποία είναι στο ύφος που γνωρίζει ο κόσμος αλλά πλήρως ανανεωμένη και εξελιγμένη σε όλα τα επίπεδα.  Έχουμε μια καταπληκτική ομάδα μουσικών παρέα μας, πραγματικά η αφρόκρεμα του χώρου. Όλο το πρόγραμμα είναι βασισμένο στο καλό  τραγούδι, σε δυνατές διασκευές και ενορχηστρώσεις και στις «στιγμές» που όλοι μας αποζητούμε για να γαληνέψει το μέσα μας.

Άννα: Και οι δύο δουλέψατε στο παρελθόν με το Σταμάτη Κραουνάκη. Πώς είναι να δουλεύετε μαζί με ένα τόσο μεγάλο καλλιτέχνη; Στη κοινή σας συνεργασία μαζί του υπήρχαν σημαντικά πράγματα που να σας έμαθε;

Άρης Βλάχος:  Με τον «συνάδελφο» (όπως μου ‘χει ζητήσει να τον αποκαλώ) Σταμάτη Κραουνάκη  έχουμε κάνει πολλά και διάφορα ωραία, πάντα όπως και  σε όλες τις συνεργασίες δίνουμε και παίρνουμε κάτι και όλοι μας κάτι μαθαίνουμε όσο μεγάλοι ή μικροί είμαστε. Εγώ ,όμως, θα ήθελα να παραθέσω μία ενδιαφέρουσα ιστορία που μου έχει μείνει από την συνεργασία μας. Όταν ,λοιπόν, έγραψα την μουσική για την «αληθινή απολογία του Σωκράτη» του Κ. Βάρναλη και πήγα να την παρουσιάσω στην πρώτη μας πρόβα, γύρισα να κοιτάξω την αντίδραση αφού τελείωσα την μουσική μου και είδα τον Σταμάτη Κραουνάκη δακρυσμένο να μου λέει ότι αυτό που έγραψα ήταν αριστούργημα.

Την επόμενη μέρα και πριν να ξεκινήσουμε την πρόβα μας, έρχεται ο Κραουνάκης με ένα κουτί, το αφήνει μπροστά μου και μου λέει «πάρ’ το είναι για ‘σένα, είναι η πέννα του Μάνου Χατζιδάκι, μου την είχε χαρίσει και εγώ την δίνω σε εσένα τώρα» αυτό ξεχωρίζω και  κρατάω ανάμεσα σε άλλα πολλά όπως είμαι σίγουρος ότι έχει κρατήσει κι αυτός… Επίσης να αναφέρω πως η Αναστασία Έδεν μου αποκάλυψε εκ των υστέρων ότι από εκεί άρχισε να με υποψιάζεται και να με εκτιμάει ως συνθέτη! Ε, κάπου εκεί νομίζω ξεκίνησε και η συνεργασία μας  και άρχισαν όλα να λειτουργούν διαφορετικά μεταξύ μας.

Αναστασία Έδεν: Το πρώτο που μου έρχεται τώρα με τον Σταμάτη Κραουνάκη είναι η τελευταία μας συνεργασία στο ντουέτο που είπαμε με τίτλο «Ότι αγαπήσαμε». Ο Άρης το έγραψε για εμάς και ήταν μια πολύ ωραία εμπειρία τόσο στο στούντιο όσο και στα δύο live που προκύψανε τον χειμώνα εξαιτίας αυτού. Εγώ αυτό που κρατάω και θυμάμαι από τον Σταμάτη, όταν δούλευα μαζί του, είναι που ένα βράδυ με ανήγγειλε στο κοινό ως «η φωνή του μέλλοντος», με συγκίνησε γιατί ξέρω ότι το πιστεύει πολύ αυτό για να το πει. Τον αγαπάμε και θα είμαστε δίπλα του, όταν το χρειαστεί.

Άρης Βλάχος

Άννα: Ποιες είναι για εσάς οι πηγές έμπνευσης που αποτελούν βασικό ερέθισμα για να δημιουργήσετε μουσική;

Άρης Βλάχος: Οι πηγές υπάρχουν παντού, στην καθημερινότητα και στα απλά πράγματα που ζούμε όλοι μας, αυτά προσπαθώ  να ερμηνεύσω μέσα από την μουσική μου με μια αμεσότητα προς τον κόσμο που δεν θέλει τίποτα άλλο απ’ το να του χαιδέψεις τα αυτιά και την ψυχή, «η μουσική εξημερώνει τα θηρία» μου έλεγε η γιαγιά μου και τώρα καταλαβαίνω την αξία αυτής της φράσης.

Άννα: Κύριε Βλάχο, γνωρίζουμε ότι το προηγούμενο διάστημα δουλέψατε μαζί με το Μάνο Ελευθερίου. Τι έχετε να θυμάστε από το διάστημα που δουλέψατε μαζί;

Άρης Βλάχος: Ε, όταν συνεργάζεσαι με έναν φίλο πάνω σε δημιουργικά θέματα λέγεται πιο πολύ ευχαρίστηση παρά δουλειά. Το έναυσμα ήταν  ότι του Μάνου του άρεσε η μουσική μου, ο τρόπος γραφής μου, αν και σκληρός κριτής  άρα είχε διπλή αξία αυτό για μένα. Το υπόλοιπο κύλησε πολύ φυσικά, υπήρξε ένα μεγάλο διάστημα δημιουργικής και εποικοδομητικής  εργασίας και απ’ τους δυο μας με στόχο την επίτευξη ενός  άλμπουμ . ‘Αυτά τα χείλη’ ο τίτλος αυτού και Αναστασία Έδεν η ερμηνεύτρια μας.  Ο Μάνος μάλιστα είχε ένα τέτοιο κέφι γι’ αυτήν την παρέα που πολλές φορές μας ακολουθούσε και έπαιρνε μέρος σε παραστάσεις μας  που δώσαμε πέρσι και γιατί όχι και  σε παραστάσεις που θα δώσουμε και φέτος.

Άρης Βλάχος
Ο Άρης Βλάχος στο πιάνο συνοδεύει με τη μουσική του την Αναστασία Έδεν

Άννα: Στην ενορχήστρωση του άλμπουμ «Αυτά τα χείλη» καταφέρατε να δημιουργήσετε ανάμεσα στις μουσικές σας συνθέσεις την αρμονική ισορροπία που χρειάζονται; Αλήθεια, σας πήρε καιρό να ολοκληρώσετε αυτό σας το έργο;

Άρης Βλάχος: Η διαδικασία της δημιουργίας είναι κάτι απροσδιόριστο τόσο όσο αφορά την έμπνευση όσο και τον χρόνο. Όλα είναι ρευστά, αν μάθεις να «κολυμπάς» μέσα σ’ αυτό τότε σίγουρα έχεις πολλές εναλλακτικές επιλογές και ερεθίσματα, αν όχι τότε σου φαίνονται όλα άγονα και επαναλαμβανόμενα. Σίγουρα πρέπει να βρεις τον εαυτό σου πάντως μέσα σ’ αυτό, γιατί περί αυτού πρόκειται τελικά. Τώρα ,όσο αφορά, την ενορχήστρωση θα έλεγα ότι πρόκειται για ένα διαφορετικό είδος δημιουργίας.

Εδώ εναρμονίζεται η γνώση και η μόρφωση που έχει κανείς πάνω στην μουσική μ’ αυτό που κουβαλάει ως δημιουργός στην ψυχή του. Θα έλεγα πως είναι η συνύπαρξη μαθηματικών και συναισθημάτων, τάξης και αταξίας, οπότε καταλαβαίνετε πως πρέπει να ‘σαι καλός μάστορας για να το ελέγξεις. Το αποτέλεσμα του άλμπουμ μας, ενορχηστρωτικά προς το παρόν,  με ικανοποιεί και το λέω αυτό γιατί ξέρω πως η ενορχήστρωση για μένα έχει μια εξελικτική πορεία που σε κάποια χρόνια θα με έχει οδηγήσει σε άλλους ορίζοντες. Είναι ένα παιχνίδι που δεν τελειώνει ποτέ, ευτυχώς!

Αναστασία Έδεν

Άννα: Πώς θυμάστε τα πρώτα καλλιτεχνικά σας βήματα; Είχατε κάποιες μουσικές επιρροές από την οικογένειά σας;

Αναστασία Έδεν: Ήμουν 7 ετών όταν ξεκίνησα να ασχολούμαι με την μουσική. Με την παρότρυνση της μητέρας μου ξεκίνησα πιάνο στο «Ωδείο Αθηνών». Η ίδια διαθέτει μια πολύ ωραία φωνή και έπαιζε τρομπόνι. Οπως φαντάζεστε λοιπόν ήταν σχεδόν αδύνατο να μην υπάρχει η μουσική στην καθημερινότητά μου. Ο πατέρας μου είναι γιατρός,ποιητής και εικαστικός. Συχνά μια απλή συνάντηση με φίλους μπορούσε να μετατραπεί σε παράσταση αλλά νομίζω ότι οι Έλληνες το γνωρίζουμε καλά αυτό,ειμαστε καλλιτέχνες όλοι στην ψυχή!

Άννα: Πως αισθάνεστε όταν ερμηνεύετε μουσικά κομμάτια που έχουν κέντρο αναφοράς τον έρωτα; Τι συναισθηματικές αποχρώσεις πιστεύετε ότι αφήνει στο καθένα από μας ο έρωτας; Είναι για σας ένα ερέθισμα έμπνευσης;

Αναστασία Έδεν: Τον έρωτα τον έχω τοποθετήσει στην ψηλότερη θέση, είναι το σημαντικότερο στην ζωη μας,διότι από αυτόν ερχόμαστε όλοι τελικά. Ο έρωτας είναι το καύσιμο για την διαδρομή μας στον κόσμο,χωρίς αυτόν μένει κανείς στάσιμος.

Άρης Βλάχος
Η Αναστασία Έδεν

Άννα: Ποιο είναι το επόμενο μουσικό σας βήμα;

Αναστασία Έδεν: Είχα την τύχη να βρεθεί στον δρόμο μου ένας σημαντικός άνθρωπος και συνεργάτης, ο Άρης Βλάχος. Αυτό που επιθυμώ λοιπόν είναι να συνεχίσουμε την εξαιρετική συνεργασία μας, να στηρίξουμε την δισκογραφική μας πορεία και να προσκαλέσουμε όσους το επιθυμούν στην κοινή μας διαδρομή.

Άννα: Τι εύχεστε για τους νέους που βρίσκονται στο μουσικό τους ξεκίνημα;

Αναστασία Έδεν: Νομίζω πως οι άνθρωποι ξεκινούν να δουλεύουν στην τέχνη τους με τις καλύτερες προθέσεις,όμως η πραγματικότητα τους απογοητεύει πολλές φορές. Κάποιες άλλες όμως μπορεί να είναι η μεγαλύτερη πηγή έμπνευσης! Ευχομαι να είναι δυνατοί και πιστοί στα όνειρά τους, να δουλεύουν και να επιμένουν πάνω σε αυτό που αγαπούν, με την ευχή πάντα να το μοιραστούν με τους ανθρώπους γύρω τους.

Οι μουσικοί συντελεστές της παράστασης

  • Άρης Βλάχος: Ενορχήστρωση, Πιάνο
  • Παναγιώτης Καψαμπέλης: Κιθάρες
  • Χάρης Κελλάρης: Μπάσο
  • Διονύσης Κοκόλης: Τρομπέτα
  • Σπύρος Παναγιωτόπουλος: Τύμπανα
  • Βάϊος Πράππας: Μπουζούκι, Κιθάρα
Πληροφορίες για το μουσικό γεγονός:

  • Ημέρα διεξαγωγής: Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου
  • Χώρος: HolyWood Stage
  • Διεύθυνση: Λεωφ. Βουλιαγμένης 289 (πλησίον σταθμών μετρό Δάφνη και Αγ. Δημήτριος)
  • Ώρα έναρξης: 21:30
  • Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ (με δωρεάν ποτήρι μπύρα ή κρασί), προπώλησης: 8 ευρώ(με δωρεάν ποτήρι μπύρα ή κρασί)

Προπώληση Εισιτήριων:

  • Είσοδος 8 € (προπώληση) με δωρεάν ποτήρι μπύρα ή κρασί
  • Φυσική προπώληση  εισιτηρίων πραγματοποιείται:
  • α) Σε ΟΛΑ τα καταστήματα PUBLIC
  • Online
  • β) «TICKETSERVICES»
  • Εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου)
  • Τηλεφωνικές παραγγελίες: 2107234567
  • Online

Την ημέρα της παράστασης:

  • Είσοδος (πόρτα) 10 € με δωρεάν ποτήρι μπύρα ή κρασί,
  • 2η μπύρα, κρασί ,2ο ποτό: 8€
  • special ποτό: 10€
  • cocktail: 10€

Μπουκάλι αντί ποτήρι:

  • Φιάλη (Whiskey Tequila Vodka Rum Jin κ.α.) κομπλέ με τα παρελκόμενα 90€
  • Μπουκάλι κρασί (Λευκό Ροζέ Κόκκινο) με παρελκόμενα στα 40€ !
  • Η κράτηση για τραπέζι γίνεται ΧΩΡΙΣ υποχρέωση φιάλης!

Όσοι προτιμήσουν φιάλη αντί ποτήρι μπύρας ή κρασί οι τιμές είναι οι παρακάτω:

  • 1η φιάλη με παρ/μενα τελική τιμή με 4 εισιτήρια : 50€
  • 1η μπουκάλι κρασί με παρ/μενα τελική τιμή με 2 εισιτήρια : 20€

 

  • Τηλέφωνα Κρατήσεων: 2109700418, 6942657651 & 6945314316
  • Ο χώρος είναι ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΣ για ΑμΕΑ (διαθέτει WC ΑμΕΑ).
  • E-mail: holywoodstage3@gmail.com
  • Facebook
Διαβάστε περισσότερες μουσικές συνεντεύξεις εδώ

 

Προηγούμενο άρθροΛήθη του Δημήτρη Δημητριάδη: Η εμβληματική παράσταση επέστρεψε
Επόμενο άρθροΟ Γιώργος Νταλάρας και η Εστουδιαντίνα έρχονται στην Ιερά Οδό