Η Αρετή Κοκκίνου και η Θέλμα Καραγιάννη μας παρουσιάζουν το καινούργιο τραγούδι «Το σώμα της αγάπης» από τον δίσκο «Η Ζωή στο Βασίλειο του Τίποτα». Το υπέροχο αυτό τραγούδι ερμηνεύει η σημαντική καλλιτέχνιδα Θέλμα Καραγιάννη σε μουσική και στίχους της Αρετής Κοκκίνου.

Ο δίσκος «Η Ζωή στο Βασίλειο του Τίποτα»

Σας παρουσιάζουμε το cd «Η Ζωή στο Βασίλειο του Τίποτα» σε μουσική της Αρετής Κοκκίνου, στίχους των Αρετή Κοκκίνου, Ευθυμίας Πανταζοπούλου, Δημήτρη Μητσοτάκη. Ερμηνεύει η Θέλμα Καραγιάννη και συμμετέχει ο Νίκος Καλογερόπουλος.

Έντεκα τραγούδια, έντεκα διαφορετικές εικόνες συνθέτουν τη «Ζωή στο Βασίλειο του Τίποτα», την πρώτη δισκογραφική δουλειά της νέας ερμηνεύτριας Θέλμας Καραγιάννη και της τραγουδοποιού Αρετής Κοκκίνου. Σύγχρονο έντεχνο τραγούδι με τζαζ, έθνικ και ροκ στοιχεία, με στίχο άλλοτε σκληρό, άλλοτε ποιητικό, όπου ο ήχος του μαντολίνου και της λύρας συναντούν ήχους ηλεκτρικούς. Κυκλοφορεί από το Studio Pazl και τις εκδόσεις Παρουσία.

Μια αξιόλογη  νέα δισκογραφική δουλειά. Δυο παρουσίες, με ταλέντο. Μια κατάθεση ψυχής που αξίζει να ακούσετε.

Λίγα λόγια για την Αρετή Κοκκίνου

Η Αρετή Κοκκίνου  γεννήθηκε στην Αθήνα, άρχισε σπουδές κιθάρας το 1983. Το 1990 αρχίζει μαθήματα ηλεκτρική κιθάρας με το Γιάννη Δρόλαπα ενώ παράλληλα, έως το 1997, συμμετέχει στα συγκροτήματα rock και pop ύφους «Είλωτες» και «Scoria» ως ηλεκτρική κιθαρίστρια στις ζωντανές τους εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα και στην ηχογράφηση των CD «Εν σταύλοις» και «Ζωή Ένεκεν», αντίστοιχα. Το 2000 δημιουργεί το σχήμα «Νυχτερινή Απόδραση», demo τραγούδια του οποίου, με μουσική και στίχους της, παρουσιάζονται ζωντανά στο ραδιόφωνο της ΕΡΑ (στην εκπομπή της Αρχοντούλας Πέτρου) και παίζονται από την ΕΡΑ Ανατολικού Αιγαίου και τον ραδιοφωνικό σταθμό Πόλις.

Την ίδια εποχή κάνει μαθήματα μαντολίνου με την Βιβή Γκέκα. Συμμετέχει για ένα μικρό διάστημα στην Κλασσική Μαντολινάτα Αθηνών το 2003. Είναι κάτοχος πτυχίων αρμονίας , αντίστιξης και φούγκας και σπουδάστρια σύνθεσης στο «Συμφωνικό Ωδείο» με τον Χρήστο Αναστασίου. Είναι μέλος του μουσικού σχήματος «Ευδαίμονες» του Δημήτρη Μητσοτάκη, τόσο στην ομόνημη δισκογραφική δουλειά όσο και στις ζωντανές εμφανίσεις του σχήματος.

Έχει συμμετάσχει στην θεατρική παράσταση «Οι κυνικοί ξανάρχονται» του Νίκου Καλογερόπουλου στις καλοκαιρινές παραστάσεις του 2006. Έχει παραστεί για πολλά χρόνια σε μουσικές παραστάσεις του Σπύρου Κουρκουνάκη σε συναυλιακούς χώρους και στον Ιανό Αθήνας. Επίσης, έχει δημιουργήσει συνεργασίες με τον Κώστα Μάντζιο, τη Μαρία Κανελλοπούλου στα προσωπικά της προγράμματα, και στην παράσταση «Υποθέσεις Γυναικών» με την Πένυ Ξενάκη και με τον νέο τραγουδιστή Νίκο Καρακαλπάκη. Ως τραγουδοποιός και ενορχηστρωτής, υπογράφει τη νέα της δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Η ζωή στο βασίλειο του τίποτα» με τη νέα τραγουδίστρια Θέλμα Καραγιάννη.

Η Θέλμα Καραγιάννη και μουσική της σταδιοδρομία

Η Θέλμα Καραγιάννη γεννήθηκε στις ΗΠΑ και μεγάλωσε στα Ιωάννινα. Διπλωματούχος κλασσικού πιάνου από το Ορφείο Ωδείο της Αθήνας. Είναι κάτοχος Πτυχίου Αρμονίας, Αντίστιξης, Φούγκας. Σαν τραγουδίστρια έχει συνεργαστεί, εκτός των άλλων, με τον Κώστα Τουρνά, το Γιάννη Βασιλόπουλο, το Δημήτρη Κοντογιάννη και το Γιάννη Λεμπέση. Έχει συμμετάσχει στο δίσκο «Αρβανίτικα Τραγούδια» των Νίκου Σαραγούδα και Νίκου Πανουργιά. Ως ηθοποιός και τραγουδίστρια συνεργάστηκε με το Νίκο Καλογερόπουλο κατά το διάστημα 2006-2008 στις θεατρικές του παραστάσεις.

Τα τραγούδια του δίσκου «Η ζωή στο βασίλειο του τίποτα»

Τα μουσικά κομμάτια του δίσκου:

  • 01 ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ (στίχοι: Αρετή Κοκκίνου)
  • 02 ΕΥΤΥΧΙΑ (στίχοι: Αρετή Κοκκίνου)
  • 03 ΑΝ ΤΟ ΘΕΣ ΕΣΥ (στίχοι: Αρετή Κοκκίνου)
  • 04 ΕΧΕΙ Η ΑΓΑΠΗ ΞΕΧΑΣΤΕΙ (στίχοι: Ευθυμία Πανταζοπούλου)
  • 05 Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΤΙΠΟΤΑ (στίχοι: Αρετή Κοκκίνου, απαγγελία: Νίκος Καλογερόπουλος)
  • 06 ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΝΗΣΙ (στίχοι: Αρετή Κοκκίνου)
  • 07 ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ (ορχηστρικό)
  • 08 ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΠΩΣ ΤΑ ΓΡΑΦΟΥΝ (στίχοι: Αρετή Κοκκίνου)
  • 09 ΤΡΥΠΙΟ ΦΕΓΓΑΡΙ (στίχοι: Αρετή Κοκκίνου)
  • 10 ΚΟΙΤΑ ΓΥΡΩ ΣΟΥ (στίχοι: Αρετή Κοκκίνου)
  • 11 ΖΩΗ (στίχοι: Δημήτρης Μητσοτάκης)
Οι μουσικοί συντελεστές του άλμπουμ

Στο δίσκο έπαιξαν οι μουσικοί:

  • Αρετή Κοκκίνου: Κιθάρες, μαντολίνο,
  • Φίλιππος Περιστέρης: Πιάνο, πλήκτρα, ακκορντεόν,
  • Σταύρος Αναστασιάσης: Μπάσο
  • Γιάννης Χαραλαμπίδης, Ζήσης Κατσάμπανης: Τύμπανα,
  • Τάκης Βασιλείου: Κρουστά,
  • Έλσα Παπέλη: Βιολοντσέλο,
  • Λευτέρης Ανδριώτης: Κρητική λύρα
  • Συμμετέχει ο Νίκος Καλογερόπουλος.

Ακούστε το νέο τραγούδι «Το σώμα της αγάπης» που ερμηνεύει η Θέλμα Καραγιάννη σε μουσική και στίχους της Αρετής Κοκκίνου:

Περισσότερες πληροφορίες για την Αρετή Κοκκίνου και την Θέλμα Καραγιάννη:

 

Προηγούμενο άρθροΗ Ειρήνη Κοξαράκη μας παρουσιάζει το νέο της τραγούδι «Στιγμές στο κενό»!
Επόμενο άρθροΟι εγγραφές για το 9ο Πανελλήνιο Masterclass Διεύθυνσης Ορχήστρας άνοιξαν!