Το Μουσείο Μπενάκη παρουσιάζει από την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου την έκθεση Βραβεία Αρχιτεκτονικής / Architectural Awards 2017. Στην έκθεση θα παρουσιαστούν έργα που συμμετείχαν στη διοργάνωση για την απονομή αρχιτεκτονικών βραβείων για το έτος 2017. Καθώς και τα αποτελέσματα της Σπουδαστικής Αρχιτεκτονικής Φωτογραφίας. Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στους χώρους του μουσείου έως 19 Νοεμβρίου 2017.

Βραβεία Αρχιτεκτονικής / Architectural Awards 2017

Τα Βραβεία Αρχιτεκτονικής του Ελληνικού Ινστιτούτου Αρχιτεκτονικής αφορούν στο πραγματοποιημένο έργο Ελλήνων αρχιτεκτόνων. Απονέμονται κάθε τέσσερα χρόνια από το 2000. Στη φετινή διοργάνωση, θα απονεμηθούν βραβεία σε τρεις κατηγορίες. Η πρώτη κατηγορία αφορά την κατοικία, η δεύτερη τα κτήρια κοινόχρηστης λειτουργίας, ενώ η τρίτη κατηγορία την ανακαίνιση.

Στόχος των Βραβείων Αρχιτεκτονικής είναι η επισήμανση και η ανάδειξη εκείνων των σύγχρονων αρχιτεκτονικών πραγματοποιήσεων. Αυτών, των οποίων ο κατασκευαστικός, τυπολογικός και μορφολογικός χαρακτήρας, καθώς και η ένταξη στο περιβάλλον, συνθέτουν μια δημιουργική πρόταση με ανανεωτικά στοιχεία. Όλα μαζί στο πλαίσιο του υφιστάμενου δομημένου περιβάλλοντος.

Σχετικά με την έκθεση

Η έκθεση θα περιλαμβάνει όλες τις συμμετοχές, ώστε να καταγραφούν οι τάσεις της ελληνικής αρχιτεκτονικής της τελευταίας πενταετίας. Το Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής πιστεύει ότι ο βασικός σκοπός ενός βραβείου είναι η αναγνώριση της ποιότητας ενός επιτεύγματος. Πράγμα που σημαίνει επιβράβευση, όχι μόνον του αποτελέσματος, αλλά και της προσπάθειας όλων εκείνων που συνέβαλαν στην πραγματοποίηση του. Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι σε αντίθεση από ό,τι γίνεται συνήθως, η δεύτερη επιτροπή επιλογής των Βραβείων Αρχιτεκτονικής επισκέπτεται τα προτεινόμενα έργα.

Παράλληλα με τις συμμετοχές των Βραβείων Αρχιτεκτονικής, στην έκθεση θα παρουσιαστούν και τα αποτελέσματα του Διαγωνισμού Αρχιτεκτονικής Φωτογραφίας για σπουδαστές. Αφορά την φωτογραφική αποτύπωση των έργων που επιλέχθηκαν στην πρώτη φάση επιλογής των Βραβείων Αρχιτεκτονικής. Στο πλαίσιο του διαγωνισμού, οι σπουδαστές κλήθηκαν να κατανοήσουν βιωματικά και να προβάλουν με τη δική τους οπτική τα προς βράβευση έργα. Η απονομή των Βραβείων Αρχιτεκτονικής και του Διαγωνισμού Αρχιτεκτονικής Φωτογραφίας πραγματοποιήθηκε την ημέρα των εγκαινίων της έκθεσης.

Πληροφορίες έκθεσης

  • Χώρος: Μουσείο Μπενάκη | Πειραιώς 138 & Ανδρονίκου, 118 54, Αθήνα
  • Επικοινωνία: Τηλ. 210 345 3111 | Email
  • Hashtag Έκθεσης: #ArchitectureAwardsBM
  • Διάρκεια έκθεσης: 21 Σεπτεμβρίου – 19 Νοεμβρίου 2017
  • Ωράριο λειτουργίας: Πέμπτη & Κυριακή 10:00 -18:00 | Παρασκευή & Σάββατο 10:00 – 22:00
  • Εισιτήρια: € 7 – € 3,5. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα εισιτήρια εδώ.
Διαβάστε περισσότερα Αρχιτεκτονικά νέα εδώ

 

Προηγούμενο άρθροBEIRUT ART FAIR | 21-24 Σεπτεμβρίου στη Βηρυτό
Επόμενο άρθροΚική Δημουλά – Σοφία Καμαγιάννη: Μαζί σε μία μοναδική συνεργασία!