Ο Λάκης Χαλκιάς και ο Αλέξανδρος Εμμανουηλίδης, σε μια απρόσμενη συνάντηση στο ΑΚΤ-ΕΙΝ, στο Κορωπί το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου. Οι δύο καλλιτέχνες αφουγκράζονται με ξεχωριστό τρόπο στιγμές που έχουν αγαπήσει από τη σφαίρα του δημοτικού, λαϊκού και έντεχνου ελληνικού τραγουδιού.

Η Ιδέα

Δυο δημιουργοί συναντώνται στην ονομαστική εορτή κοινού τους φίλου. Κάπου στα μέσα της βραδιάς, η παρέα εστιάζει την επιθυμία της στους δυο καλεσμένους δημιουργούς-μουσικούς, κι αυτοί με τη σειρά τους, αναλαμβάνουν την απρόσμενη μουσική κατεύθυνση της όλης συνάθροισης. Η ωραιότητα του απρόβλεπτου, η γοητεία του αυτοσχεδιασμού, είναι τα στοιχεία, που συνήθως συνοδεύουν ανάλογες συναντήσεις. Αυτό ακριβώς θα λάβει χώρα επί σκηνής, στο «Γιαπί» της Ακτ-Ειν στο Κορωπί, όπου «Έλληνες δημιουργοί, συναντώνται επί σκηνής, σε απρόσμενες μουσικές ιστορίες»

Λίγα λόγια για την AKT-EIN

Η ΑΚΤ-ΕΙΝ είναι μια κοινωνική-συνεταιριστική επιχείρηση που ιδρύθηκε από έντεκα μέλη τον Δεκέμβριο του 2012. Τα μέλη αυτά, παράλληλα με την επαγγελματική τους δραστηριότητα έχουν εμπλακεί σε πολλές εθελοντικές -πολιτιστικές-κοινωνικές-περιβαλλοντικές δράσεις. Όλες αυτές οι δράσεις είχαν και έχουν ένα κοινό: τον άνθρωπο.

Στο καταστατικό της ΑΚΤ-ΕΙΝ αναφέρεται:

“Σκοπός του Συνεταιρισμού είναι η επιδίωξη του συλλογικού οφέλους και η εξυπηρέτηση γενικότερων κοινωνικών συμφερόντων. Ειδικότερα, σκοπός του Συνεταιρισμού είναι η προώθηση της ένταξης στην οικονομική και κοινωνική ζωή, και στην απασχόληση, ατόμων που αντιμετωπίζουν κοινωνικό αποκλεισμό και εν γένει η κοινωνική επανένταξη των ατόμων που ανήκουν στις Ευάλωτες Ομάδες Πληθυσμού, και της ενσωμάτωσής τους στην αγορά εργασίας μέσω της δημιουργίας ευκαιριών κατάρτισης και ανάπτυξης προσωπικών δεξιοτήτων. [Σημ. Στις «Ευάλωτες Ομάδες Πληθυσμού» ανήκουν οι ομάδες εκείνες του πληθυσμού που η ένταξή τους στην κοινωνική και οικονομική ζωή εμποδίζεται από σωματικά και ψυχικά αίτια ή λόγω προηγούμενης παραβατικής συμπεριφοράς και κοινωνικών διακρίσεων. Σε αυτές ανήκουν άτομα με αναπηρίες (σωματικές ή ψυχικές ή νοητικές ή αισθητηριακές), απεξαρτημένα από ουσίες άτομα, οροθετικοί, αποφυλακισμένοι, άνεργοι και άστεγοι].

«Απρόσμενα» στο Κορωπί Λάκης Χαλκιάς – Αλέξανδρος Εμμανουηλίδης

  • Ημερομηνία: Σάββατο 25 Φεβρουαρίου
  • Τοποθεσία: το «Γιαπί» της ΑΚΤ-ΕΙΝ
  • Διεύθυνση: Ερμή Σουρλατζή 14, Κορωπί Αττικής
  • Ώρα έναρξης: 21:00
  • Γενική είσοδος: 10 ευρώ, ελάχιστη κατανάλωση 5 ευρώ
  • Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210 6627 470, 694 4462 398
  • Links: το «Γιαπί» της ΑΚΤ-ΕΙΝ

 

 

Προηγούμενο άρθροΣτη Σωφρονιστική Αποικία, του αινιγματικού Franz Kafka, από τις εκδόσεις Κίχλη
Επόμενο άρθροΟ μεταφραστής Δημήτρης Δημητριάδης είναι θεατρικά παρών τετράκις