Το Εθνικό Θέατρο σε συνεργασία με το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, στο πλαίσιο της δράσης «Από την Ομόνοια στο Λιμάνι», φιλοξενεί στο βιβλιοπωλείο του αφηγήσεις ελληνικών παραδοσιακών και σύγχρονων παραμυθιών.

Το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου, ο παραμυθάς Δημήτρης Προύσαλης και ο τραγουδιστής Φίλιππος Πλακιάς υποδέχονται τους μικρούς φίλους του Εθνικού Θεάτρου. Στο Βιβλιοπωλείο του θεάτρου, στο κτίριο Τσίλλερ, δύο ξεχωριστές αφηγήσεις θα λάβουν χώρα στις 11:00 και 12:00 το πρωί με ελεύθερη είσοδο.

Από την Ομόνοια στο Λιμάνι

Το Εθνικό Θέατρο σε συνεργασία με το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, στο πλαίσιο της δράσης «Από την Ομόνοια στο Λιμάνι», φιλοξενεί στο βιβλιοπωλείο του αφηγήσεις ελληνικών παραδοσιακών και σύγχρονων παραμυθιών.

Μια χούφτα παραμύθια λαϊκά και μια αγκαλιά ιστορίες με τραγούδια και μουσικές συμπυκνώνουν τη σοφία του κόσμου που μοιράζεται απλόχερα και με την καρδιά ανοιχτή. Μικρόσωμοι ήρωες σε μεγάλα κατορθώματα, ζώα που μιλούν λέγοντας αλήθειες και περιπέτειες θαυμαστές δανεισμένες από το χώρο του ονείρου. Κουβάρια ψέματα για κείνα τα άσχημα  που είναι ανάγκη να αντιμετωπιστούν για ν’ αλλάξουν κι όσα όμορφα θε να μπολιαστούν, από μια εποχή που όλα είχανε μιλιά κι ανθρώπινες συνήθειες. Ιστορίες του «Μια φορά κι έναν καιρό…» ήρθανε να πούνε για το τώρα όσων μεγαλώνουν στο σήμερα, λοξοκοιτάζοντας με ελπίδα και σιγουριά στου αύριο τα χωράφια…

Δ. Προύσαλης

Δημήτρης Προύσαλης

Ο Δημήτρης Προύσαλης γεννήθηκε στην Ολλανδία το 1965. Σπούδασε παιδαγωγικά στη Μυτιλήνη και είναι τελειόφοιτος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών (2004). Έχει πραγματοποιήσει σπουδές Βιβλιοθηκονομίας και Μετεκπαίδευσης στην Ειδική Αγωγή. Από το 1988 εργάζεται σαν δάσκαλος στη δημόσια εκπαίδευση. Έχει τιμηθεί με το βραβείο “Κώστα Δεμερτζή προς τον Έλληνα δάσκαλο” από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου (2003) για τη συμβολή του στην προώθηση του παιδικού και εφηβικού βιβλίου και της φιλαναγνωσίας. Ασχολείται με τη μελέτη, ανάλυση, συλλογή και καταγραφή του λαϊκού παραμυθιού από το 1999.

Πληροφορίες για την εκδήλωση

  • Αφήγηση: Δημήτρης Β. Προύσαλης
  • Τραγούδι: Φίλιππος Πλακιάς
  • Δωρεάν είσοδος με σειρά προτεραιότητας
  • Ημερομηνία: 11.02.2017
  • ΄Ωρες: 11.00 & 12.00
  • Δηλώσεις συμμετοχής έως Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου: 210 – 5288170-1 ή στο e-mail: paidikosteki@n-t.gr
  • Τοποθεσία: Εθνικό Θέατρο, Κτίριο Τσίλλερ, Βιβλιοπωλείο – Πωλητήριο (1ος όροφος), Αγίου Κωνσταντίνου 22-24
Προηγούμενο άρθροΣτο «Πέραν, το καφέ αμάν της πόλης» 9-12 Φεβρουαρίου 2017
Επόμενο άρθροΗ Αρρώστια της Νιότης του Φ. Μπρούκνερ σε σκηνοθεσία Δημήτρη Λάλου στο Θέατρο Αμαλία