Ο Αντώνης Μιτζέλος παρουσιάζει το νέο μουσικό έργο «Ο Πρωτομάστορας και η στοιχειωμένη καμάρα», εμπνευσμένο από το έργο των Παπαδιαμάντη και Καζαντζάκη. Η παρουσίαση γίνεται για πρώτη φορά στη Σκιάθο, το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017.

Ο Αντώνης Μιτζέλος σε μια εκδήλωση του συλλόγου «Η Σκίαθος»

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Η Σκιάθος» & η Διεθνής Εταιρεία Φίλων Νίκου Καζαντζάκη με έδρα τη Γενεύη, διοργανώνουν την εκδήλωση «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης – Νίκος Καζαντζάκης, δύο κορυφαίοι της λογοτεχνίας» με αφορμή τη συμπλήρωση των 60 χρόνων από το θάνατο του Νίκου Καζαντζάκη. Θα πραγματοποιηθεί στην Σκιάθο το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου στις 19:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων Γυμνασίου-Λυκείου.

Στο πρώτο μέρος κεντρικοί ομιλητές θα είναι οι Γιώργος Στασινάκης (Κοσμήτορας της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Γενεύης, Ανώτερο Διοικητικό και Νομικό Στέλεχος στο CERN ), Ιωάννης Δ. Σόλαρης (Υπεύθυνος Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας και καθηγητής στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ) και Μαλαμώ Σταμέλου (φιλόλογος της Δ/θμιας Εκπαίδευσης Σκιάθου και υπεύθυνη πολιτιστικών και περιβαλλοντικών προγραμμάτων).

Τι θα παρουσιάσει ο Αντώνης Μιτζέλος;

Στο δεύτερο μέρος, ο Σκιαθίτης συνθέτης και σολίστ Αντώνης Μιτζέλος θα παρουσιάσει για πρώτη φορά το μουσικό του έργο «Ο Πρωτομάστορας και η στοιχειωμένη καμάρα» σονάτα σε ρε ελάσσονα για κλασσική κιθάρα και βιολί. Μουσική που συνέθεσε και θεμελίωσε πάνω στον γνώριμο δημοτικό θρύλο και μύθο της αρχαίας τραγωδίας, εμπνευσμένη από τον τρόπο που περιέγραψαν το εν λόγω αιώνιο και Ελληνικό θέμα οι Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης και Νίκος Καζαντζάκης. Ολοκληρώνοντας ο συνθέτης θα αυτοσχεδιάσει πάνω στο βασικό μουσικό θέμα, ανιχνεύοντας τα κοινά στοιχεία στο έργο των δύο μεγάλων λογοτεχνών, συνοδεύοντας τις απαγγελίες αποσπασμάτων από τους μαθητές της Σκιάθου.

Λίγα λόγια από το Πολιτιστικό Σύλλογο «Η Σκιάθος»

Κάποια στιγμή, αποφασίσαμε ότι δεν είχαμε πλέον το δικαίωμα να παρακολουθούμε τα πράγματα σαν παθητικοί θεατές, ότι το παιγνίδι της αντιστροφής της πορείας προς την ποιοτική αναβάθμιση του νησιού δεν είχε χαθεί οριστικά και ότι ο αγώνας για να πετύχουμε το στόχο μας άξιζε κάθε κόπο. Ιδρύσαμε, λοιπόν, τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Η Σκιάθος», στον οποίο και σας καλούμε να συμμετάσχετε και με τις δικές σας δυνάμεις, όσο μικρές και εάν νομίζετε ότι είναι αυτές.

Στα πρώτα μας αυτά βήματα βρήκαμε συμπαραστάτες πολύτιμους: αποτέλεσε για μας ευχάριστη έκπληξη το αμέριστο ενδιαφέρον και η ζεστασιά της υποδοχής της προσπάθειας από πολλούς μόνιμους κατοίκους του νησιού πρώτα, από τους Σκιαθίτες της διασποράς, από τους Έλληνες η ξένους που έχουν ιδιοκτησία στο νησί, από τις σημερινές δημοτικές αρχές, από τους επί κεφαλής της Μονής Ευαγγελίστριας, όπου και θα εγκατασταθεί ο Σύλλογος και από ένα σωρό άλλους.

Πληροφορίες

  • Χώρος: Αίθουσα εκδηλώσεων Γυμνασίου-Λυκείου.
  • Ημέρα: Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017
  • Ώρα: 19.00
  • http://syllogos-skiathos.gr/wp/
  • http://mitzelos.gr/
Προηγούμενο άρθροΚύκλος Μπετόβεν στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου
Επόμενο άρθροTwo Islands: Maria και Natalia Petschatnikov στο Beton7