Ο βραβευμένος με Όσκαρ Σκηνοθεσίας Μελ Γκίμπσον (Braveheart) επιστρέφει πίσω από την κάμερα για να αφηγηθεί την πραγματική ιστορία του ήρωα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, Ντέσμοντ Τ. Ντος, με την ταινία Αντιρρησίας Συνείδησης που θα κυκλοφορήσει 10 Νοεμβρίου στους κινηματογράφους από την Spentzos Film.

Το εξαιρετικό καστ πρωταγωνιστών περιλαμβάνει τον Άντριου Γκάρφιλντ (The Social Network) στον ομώνυμο ρόλο και τους Βινς Βον (True Detective), Τερέζα Πάλμερ (Warm Bodies), Σαμ Γουόρθινγκτον (Avatar) και Λουκ Μπρέισι (G.I. Joe: Retaliation), να τον πλαισιώνουν.

Λίγα λόγια για την ταινία Αντιρρησίας Συνείδησης

Ο Ντος κατά την διάρκεια της μάχης Okinawa, μίας από τις πιο αιματηρές του Β’ παγκοσμίου πολέμου, έσωσε πάνω από 75 άντρες χωρίς να ανοίξει πυρ ή έστω να φέρει όπλο. Ήταν ο μόνος Αμερικανός στρατιώτης του Β’ Παγκοσμίου πολέμου που βρέθηκε στην πρώτη γραμμή των μαχών και πρόσφερε τα μέγιστα χωρίς να φέρει οπλικό εξοπλισμό αφού είχε την πεποίθηση ότι ακόμα και ο πόλεμος δεν δικαιολογεί τους σκοτωμούς. Πρόσφερε ιατρικές υπηρεσίες στον στρατό μεταφέροντας τους τραυματισμένους από τις γραμμές του εχθρού ενώ βρέθηκε πολλές φορές αντιμέτωπος με πυρά και τραυματίστηκε σοβαρά από χειροβομβίδα.

Ο Ντος ήταν ο πρώτος αντιρρησίας συνείδησης στην ιστορία των ΗΠΑ που έλαβε Μετάλλιο Τιμής.

Αντιρρησίας Συνείδησης
Αντιρρησίας Συνείδησης – Mία ταινία του βραβευμένου με Όσκαρ σκηνοθέτη Μελ Γκίμπσον, βασισμένη στην πραγματική ιστορία του ήρωα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου Ντέσμοντ Τ. Ντος

Αντιρρησίας Συνείδησης / Hacksaw Ridge (2016)

  • Είδος: Action, Thriller – USA
  • Σενάριο: Robert Schenkkan (The Quiet American, The Pacific) and Andrew Knight (The Water Diviner)
  • Σκηνοθεσία: Mel Gibson (The Passion of the Christ, Braveheart, Apocalypto)
  • Με τους: Andrew Garfield (The Amazing Spider-Man franchise, The Social Network) Vince Vaughn (Wedding Crashers, The Break-Up, True Detective) Teresa Palmer (Point Break, Warm Bodies) Sam Worthington (Avatar, Clash of the Titans, Terminator Salvation) Luke Bracey (Point Break, The Best of Me, G.I. Joe: Retaliation)
  • Διάρκεια: 138’

IMDB

Δείτε το trailer της ταινίας Αντιρρησίας Συνείδησης
Προηγούμενο άρθροΤο Κάστρο της Κυρά–Ρήνης και ο βασιλιάς Ανήλιαγος: Οι συντελεστές “καταθέτουν”
Επόμενο άρθροΘάνατος στο Σαράγεβο του Ντάνις Τάνοβιτς- Ένα πολιτικό θρίλερ
Άννα Μεντζελοπούλου
Κατοικεί στην Αθήνα. Αγαπά τα ηλιόλουστα πρωινά και τα ταξίδια. Της αρέσει να ακούει ιστορίες, να κάνει βόλτες και να φωτογραφίζει.