Το ελληνικό κοινό θα έχει την ευκαιρία να συναντήσει τη βραβευµένη µε Booker (2007) ιρλανδή συγγραφέα, Ανν Ένραϊτ, μέσα στον Μάρτιο. Η Ανν Ένραϊτ θα βρίσκεται στην Αθήνα την Πέµπτη 16 Μαρτίου 2017, όπου θα συνοµιλήσει µε τη δηµοσιογράφο Μαριλένα Αστραπέλου. Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των συναντήσεων «Οι συγγραφείς του κόσµου στον Ιανό».

Ο χορταριασµένος δρόµος

Το τελευταίο της µυθιστόρηµα «Ο χορταριασµένος δρόµος» διαδραµατίζεται σε µια µικρή πόλη της Ιρλανδίας, στις ακτές του Ατλαντικού. Είναι µια ιστορία για την οικογένεια, τον αποχωρισµό, την ιδιοτέλεια, για τα κενά στην ανθρώπινη καρδιά και τον αγώνα µας να τα καλύψουµε.

Η ιστορία της Ρόζαλιν ξεδιπλώνεται. Η Ρόζαλιν ανήκει στην οικογένεια των Μάντιγκαν, η οποία βρίσκεται ένα βήµα πριν από την απόλυτη ένωση ή την ανεπανόρθωτη διάλυση. Όταν µεγαλώνουν, τα τέσσερα παιδιά της Ρόζαλιν, εγκαταλείπουν τη δυτική Ιρλανδία, για να βιώσουν ζωές που δεν µπορούσαν ποτέ να φανταστούν. Στο Δουβλίνο, στη Νέα Υόρκη και στο Μάλι της Αφρικής. Στις αρχές της τρίτης ηλικίας, η µητέρα τους ανακοινώνει πως αποφάσισε να πουλήσει το σπίτι και να τους δώσει τα µερίδιά τους. Τα ενήλικα τέκνα της επιστρέφουν για τα τελευταία Χριστούγεννα στο σπίτι. Έχουν την αίσθηση ότι οι προσωπικές τους ιστορίες γίνονται αντικείµενο αγοραπωλησίας. Ένα µυθιστόρηµα για την προσπάθεια των µελών µιας οικογένειας να ανακτήσουν τις σχέσεις που έχασαν και να σφυρηλατήσουν όσες δεν είχαν ποτέ.

Ανν Ένραϊτ

Η Ανν Ένραϊτ γεννήθηκε στο Δουβλίνο, όπου ζει και εργάζεται. Έχει γράψει τρεις συλλογές διηγημάτων, ένα αυτοβιογραφικό αφήγημα για τη μητρότητα και έξι μυθιστορήματα. Το 2015 τιμήθηκε με την ανώτατη διάκριση των Ιρλανδικών Γραμμάτων (Laureate for Irish Fiction). Το μυθιστόρημα Η συγκέντρωση (Εκδ. Καστανιώτη, 2007) απέσπασε το περίβλεπτο βραβείο Booker ενώ Το ξεχασμένο βαλς (Εκδ. Καστανιώτη, 2012) το Andrew Carnegie Medal for Excellence in Fiction. Το μυθιστόρημά της, «Ο χορταριασµένος δρόµος», αναδείχθηκε το καλύτερο μυθιστόρημα της χρονιάς στα Ιρλανδικά Βραβεία Βιβλίου.

Πληροφορίες για την εκδήλωση

  • Συνομιλία με την Ανν Ένραϊτ
  • Ημερομηνία: 16.03.2017
  • Τοποθεσία: ΙΑΝΟΣ (Σταδίου 24)
  • Ώρα: 20.30
Προηγούμενο άρθροΤο Tango Fire έρχεται από τη σκηνή του Μπουένος Άιρες στη σκηνή του Παλλάς
Επόμενο άρθροΠηγή Λυκούδη – Θανάσης Σάλτας «Τα Πάθη της Αγάπης» την Πέμπτη 23/2 στη Θεσσαλονίκη