Αναδημοσίευση από το www.palmosev.gr / Κείμενο-Συνέντευξη: Ελβίρα Βολανάκη

Δεν ήταν η πρώτη φορά που συναντούσα τον Γιώργο. Οι αναμνήσεις από τα παιδικά και σχολικά μας χρόνια στο Ηράκλειο της Κρήτης, δεν μου επέτρεπαν να τον αναφέρω με το επώνυμο του.

Στη διάρκεια ωστόσο -όταν πλέον μετά από δέκα χρόνια είχα χάσει τα ίχνη του- και τον έβλεπα μέσα από την εκπομπή του Greek Idol, αναφερόμουν στο πρόσωπο του ως «Γιώργος Ξυλούρης, ο ανερχόμενος τραγουδιστής και παλιός συμμαθητής». Η ζωή όμως είναι τόσο απρόσμενη που εκεί που δεν το περιμένεις, ξανασυνδέεσαι, επικοινωνείς και θυμάσαι. Με τον Γιώργο Ξυλούρη λοιπόν, ξαναβρεθήκαμε στην Εύβοια πια, επικοινωνήσαμε και θυμηθήκαμε.

Όχι όμως σαν συμμαθητές, αλλά εγώ από την σκοπιά της δημοσιογράφου και ο ίδιος ως ανερχόμενος τραγουδιστής, που παρά το νεαρό της ηλικίας του, έχει ήδη γίνει ένα γνωστό όνομα.

Γιώργος Ξυλούρης
Ο Γιώργος Ξυλούρης σε live εμφάνιση στην Ιστιαία Ευβοίας

Ο Γιώργος Ξυλούρης, ήρθε στη περιοχή της Ιστιαίας για να πραγματοποιήσει μια live εμφάνιση και μέσα στην αναταραχή που επικρατούσε στη διάρκεια της μέρας , κατάφερε να βρει τον χρόνο να μιλήσει στην κάμερα του Palmosev.gr και να αναφερθεί στην επαγγελματική του πορεία από την αρχή μέχρι το τέλος. «Το μικρόβιο είχε μπει από πολύ νωρίς κοντά στην ηλικία των 12 χρόνων. Ήξερα από τότε ότι ήθελα να γίνω τραγουδιστής. Σε ηλικία 18 χρονών τελείωσα το σχολείο και παράλληλα τραγουδούσα σε ένα νυχτερινό κέντρο στην Κρήτη. Ήμουν τυχερός γιατί είχα καλούς συνεργάτες και πήρα καλές και υγιείς βάσεις. Στη συνέχεια ήρθα στην Αθήνα. Πήρα την βαλίτσα μου και ένα μεγάλο «Θέλω» και φοίτησα στο Fame Studio για έναν χρόνο, ενώ στη συνέχεια ήρθε η πρώτη μου συμμετοχή σε μεγάλο σχήμα δίπλα στο Σταμάτη Γονίδη και το Νίνο. Τον χειμώνα του ίδιου χρόνου ήμουν με τον Νίκο Οικονομόπουλο, τον Ιωακείμ Φωκά και τον Νίνο και ακριβώς μετά ήρθε η συμμετοχή μου στο Greek Idol, όπου έγινε η πρώτη μου επαφή με το ευρύ κοινό. Αμέσως μετά ξεκίνησαν οι επαφές με την εταιρεία Spicy και τον Φοίβο και ήρθε το πρώτο μου κομμάτι το «Εύχομαι». Η συνεργασία με τον Φοίβο με χαροποίησε ιδιαίτερα και μπορώ να πω ότι ήταν ένα παιδικό όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Ακολούθησαν άλλα δύο κομμάτια μου, το «Εύκολα» και η «Διαγραφή». Η συνεργασία συνεχίζεται και έτσι από την αρχή του νέου έτους θα ετοιμάσουμε το video clip για την «Διαγραφή» και θα έρθει και το καινούργιο μου κομμάτι του οποίο τον τίτλο δεν μπορώ να αναφέρω ακόμη».

Ελβίρα Βολανάκη

Δείτε όλη την συνέντευξη του Γιώργου Ξυλούρη στο βίντεο που ακολουθεί.

 

Προηγούμενο άρθροLaurence Anyways του Xavier Dolan
Επόμενο άρθροΟι 10 καλύτερες θεατρικές παραστάσεις του 2015
Λυδία Τριγώνη
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ηράκλειο Κρήτης. Απόφοιτη του τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Παν/μίου Αθηνών και του μεταπτυχιακού προγράμματος «Λογοτεχνία, Πολιτισμός και Ιδεολογία», με ειδίκευση στο θέατρο. Ασχολείται με τη μετάφραση θεατρικών έργων, εργάζεται ως βοηθός σκηνοθέτη και αρθρογραφεί στο Artic.gr από το 2012.