"Αννα Φρανκ"-Ακρόαση- Θέατρο Χυτήριο Ακρόαση για γυναίκες και άνδρες ηθοποιούς ερμηνευτικής ηλικίας 16 έως 17 ετών για το έργο της “Αννας Φρανκ” πραγματοποιεί ο σκηνοθέτης Αλέξανδρος Κοεν.

«…εξακολουθώ να πιστεύω κόντρα σε όλα

πως οι άνθρωποι έχουν καλοσύνη στο βάθος της ψυχής τους…» 

Άννα Φρανκ

Πληροφορίες ακρόασης


Τόπος

  •  Θέατρο Χυτήριο (Ιερά Οδός 44, μετρό Κεραμεικός)

Ημερομηνία

  • Κυριακή 13 Ιουλίου

Ώρα

  •  11.00 π.μ

Απαιτείται

  • Μονόλογος από το σύγχρονο δραματολόγιο & εκτυπωμένο βιογραφικό σημείωμα και ενδεικτική φωτογραφία

Τηλέφωνο Πληροφοριών

  • 6951787821

Η Βάσια Παναγοπούλου και ο Αλέξανδρος Κοέν γράφουν για την Άννα Φρανκ 

“Με το βλέμμα στη νέα γενιά που παλεύει σε δύσκολες συγκυρίες και που η γνώση αποτελεί φωτεινό οδηγό, ανεβαίνει από τον Σεπτέμβριο και για τη χειμερινή θεατρική σεζόν 2014 – 2015 η ιστορία της Αννα Φρανκ στο Χυτήριο Θέατρο. Με νέα προσέγγιση στις σελίδες του ημερολογίου που δόθηκαν στη δημοσιότητα μετά τον θάνατο του Όττο Φράνκ (πατέρα της Άννα). Το ημερολόγιο της Άννα Φρανκ, παραμένει το πιο πολυδιαβασμένο βιβλίο μετά τη Βίβλο! Σήμερα που το αυγό του φιδιού έσκασε και δείχνει το αποτρόπαιο πρόσωπό του παντού, δεν αρκεί απλά να αναθεματίζουμε. Οφείλουμε να γνωρίζουμε ιστορία και τα εγκλήματα που διέπραξε ο ναζισμός ώστε η νέα γενιά να μάθει και οι μεγαλύτεροι να θυμηθούν τον αφανισμό όποιου υπήρξε «διαφορετικός». Η ιστορία της Άννα Φρανκ, είναι ένας ύμνος στη ζωή – κόντρα στο μαύρο.”

 Βάσια Παναγοπούλου 

 

 

Ένα από τα πιο συγκινητικά ντοκουμέντα των σκοτεινών χρόνων των διωγμών των Ναζί επιστρέφει στη σκηνή για να τοποθετήσει την ιστορία του παρελθόντος στις πραγματικές της διαστάσεις: το ξύπνημα της εφηβείας ενός κοριτσιού και παράλληλα η φρίκη του ναζισμού που βιομηχανποίησε το θάνατο επιβεβαιώνουν πως μονάχα οι ανιστόρητοι μπορεί να γοητεύονται από ολοκληρωτικές λογικές. Αυτή θα προσπαθήσει να είναι και η αισθητική κατεύθυνση της παράστασης αποφεύγοντας τον ανώδυνο δρόμο της ηθογραφίας.” 

Αλέξανδρος Κοέν

 

 

Προηγούμενο άρθροΚαλοκαιρινές βραδιές στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο…
Επόμενο άρθροΗ ελληνική διανόηση στο Παρίσι- Σειρά προβολών και συζητήσεων- «Κώστας Αξελός»