Ο Αντώνης Στάβερης παρουσιάζει στη Φωκίωνος Νέγρη 16, σε επιμέλεια της Ελισάβετ Σακαρέλη, την νέα του έκθεση με τίτλο: Η Αλλόκοτη χλωρίδα της μνήμης. Τρία χρόνια μετά την τελευταία του έκθεση ο καλλιτέχνης Αντώνης Στάβερης έρχεται να «προβάλλει τη δύσθυμη ατμόσφαιρα του αθηναϊκού τοπίου του καιρού μας», όπως υπογραμμίζει και ο Νίκος Αλ. Μηλιώνης. Η έκθεση θα εγκαινιαστεί την Τετάρτη 1 Μαρτίου, ώρα 20.00.

Λίγα λόγια για την Αλλόκοτη χλωρίδα της μνήμης

Μετά τα νυχτερινά σε Βερολίνο και Παρίσι ο ζωγράφος επανέρχεται και μετατοπίζεται αυτή τη φορά στην αστική τοπιογραφία της Αθήνας. Οκτώ λάδια μεγάλων διαστάσεων και πέντε ακουαρέλες απαρτίζουν την νέα του εικαστική του κατάθεση. Η έκθεση συνοδεύεται από εικονογραφημένο, δίγλωσσο κατάλογο, ο οποίος περιλαμβάνει κείμενα του Μισέλ Φάις, της Λίνας Τσίκουτα-Δεϊμέζη και του Νίκου Αλ. Μηλιώνη.

Η Αλλόκοτη χλωρίδα της μνήμης, Αντώνης Στάβερης
Έργο από την ατομική έκθεση Η Αλλόκοτη χλωρίδα της μνήμης του Αντώνη Στάβερη.

Η ιστορικός τέχνης, Λίνα Τσίκουτα-Δεϊμέζη, επισημαίνει: «Παρατηρούμε μία χρωματική ικανότητα, σε μία κλίμακα αρκετά έντονα εξπρεσιονιστική, στους ουρανούς, στα δέντρα, στη φύση, που ενίοτε δημιουργεί ταραχή. Η σύνθεση με χρωματική συνήθως ένταση αποδίδει το τυχαίο, το φευγαλέο, το αποσπασματικό. Παράδοξο το γεγονός ότι ταυτόχρονα συνυπάρχουν και εναλλάσσονται το ρεαλιστικό και το πιο αφαιρετικό».

Ενώ, ο συγγραφέας Μισέλ Φάις υπογραμμίζει: «(…) είναι αυτή ακριβώς η πολλαπλασιασμένη αντανάκλαση, η κρυμμένη αναγωγή που ενεργοποιεί, ερεθίζει, καθορίζει, εν τέλει, τόσο το βλέμμα του στον κόσμο όσο και στο τελάρο».

Βιογραφικά

Ο Αντώνης Στάβερης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών (1992-1998) με δάσκαλο τον Δημήτρη Μυταρά. Το 1998 συμμετείχε στο πρόγραμμα Erasmus στην École nationale supérieure des Beaux-Arts στο εργαστήριο του Vladimir Velickovic. Το 2010 κέρδισε το Βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών για νέο Έλληνα ζωγράφο κάτω των 40 ετών. Κατά την περίοδο 2010-2012 ήταν Artist in Residency στη Cité internationale des Arts Paris στη Γαλλία. Έχει παρουσιάσει τη δουλειά του σε πέντε ατομικές εκθέσεις (2002, 2005 «Έκφραση», Γιάννα Γραμματοπούλου, Αθήνα – 2006 «Έψιλον», Ρόζυ Οικονομίδου, Θεσσαλονίκη – 2009, 2013 Χώρος Τέχνης 24, Αθήνα). Έργα του ανήκουν σε ιδιωτικές συλλογές. Ζει στην Αθήνα και στο Βερολίνο.

 

Η Αλλόκοτη χλωρίδα της μνήμης, Αντώνης Στάβερης
Έργο από την ατομική έκθεση Η Αλλόκοτη χλωρίδα της μνήμης του Αντώνη Στάβερη.
Πληροφορίες έκθεσης

  • Επιμέλεια-Διοργάνωση: Ελισάβετ Σακαρέλη
  • Χώρος: Felios Collection – Φωκίωνος Νέγρη 16, Αθήνα
  • Τηλ. επικοινωνίας: 210 8824681 | Email
  • Εγκαίνια: Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017, ώρα 20.00
  • Διάρκεια έκθεσης: 1 Μαρτίου – 26 Μαρτίου 2017 (Κλειστά: Σάββατο 25/03)
  • Ώρες λειτουργίας: Τετάρτη-Παρασκευή: 18.00-21.00, Σάββατο: 12.00-20.00, Κυριακή: 12.00-15.00
  • Είσοδος: Ελεύθερη
  • Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε τη σελίδα Felios Collection στο Facebook, ή την επίσημη ιστοσελίδα πατώντας εδώ.
Προηγούμενο άρθροΒιβλιοπαρουσίαση «Ο Πρώτος Δάσκαλος» και προβολή της ομότιτλης ταινίας του Αντρέι Κοντσαλόφσκι
Επόμενο άρθροΈκθεση του Γιώργου Σταθόπουλου στην Kapopoulos Fine Arts