«Αλκυονίδες μέρες» της Ευτυχίας Γιαννάκη από τις εκδόσεις Ίκαρος

«Αλκυονίδες μέρες» της Ευτυχίας Γιαννάκη από τις εκδόσεις Ίκαρος

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ίκαρος το βιβλίο «Αλκυονίδες μέρες» της Ευτυχίας Γιαννάκη, το οποίο αποτελεί το δεύτερο μέρος της Τριλογίας της Αθήνας.

Αλκυονίδες μέρες

Mια νεαρή κοπέλα από την Γκάνα βρίσκεται δολοφονημένη μέσα σε μια λίμνη αίματος στο μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο της Αθήνας. Ο Αστυνόμος Χάρης Κόκκινος και η ομάδα του θα κληθούν να εξιχνιάσουν μια υπόθεση που τυλίγεται σαν κουβάρι γύρω τους, ενώ ο χρόνος μετράει αντίστροφα. Η δίνη στην οποία θα βρεθεί ο αστυνόμος, το παρελθόν του αλλά και η σχέση με τον προφυλακισμένο γιο του θα τον αναγκάσουν να ισορροπήσει σε τεντωμένο σχοινί προκειμένου να ρίξει φως στην υπόθεση και τελικά στον ίδιο τον εαυτό του.

Σε μια κοινωνία που αδυνατεί να προστατεύσει τον αδύναμο κανείς δεν μπορεί να θεωρηθεί αθώος.

Οι «Αλκυονίδες μέρες» αποτελούν το δεύτερο μέρος της Τριλογίας της Αθήνας, με πρωταγωνιστή τον Αστυνόμο Χάρη Κόκκινο.

«Κρατιέμαι –αν έγραφα θα χανόταν η έκπληξη σελίδα με την σελίδα καθώς η Γιαννάκη χειροτεχνεί ως συγγραφέας με λογική μπλόφας που ετοιμάζει ο έμπειρος χαρτοπαίκτης. Άλλο είναι, άλλο φαίνεται και σε άλλα σε πάει! Από το έγκλημα στις διαπροσωπικές σχέσεις, στην έννοια του ξένου και της υποδοχής του, στην αποσύνθεση του κοινωνικού ιστού με την παρατεταμένη οικονομική κρίση, στην άγνωστη αθηναϊκή τοιχογραφία των ημερών όπου η βία εγκαθίσταται για τα καλά στη ζωή μας, αποκτώντας μια αυθύπαρκτη παρουσία».

-Γ.Κ.Καρατζάς

Ευτυχία Γιαννάκη

Η Ευτυχία Γιαννάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε πληροφορική, μουσική τεχνολογία και επικοινωνία και εργάστηκε για αρκετά χρόνια στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
Στην Τριλογία της Αθήνας, τη σειρά αστυνομικών μυθιστορημάτων με πρωταγωνιστή τον Αστυνόμο Χάρη Κόκκινο, έχουν εκδοθεί μέχρι στιγμής τα βιβλία Στο πίσω κάθισμα (Ίκαρος, 2016) και Αλκυονίδες μέρες(Ίκαρος, 2017). Στο παρελθόν κυκλοφόρησε με ψευδώνυμο ένα ακόμη μυθιστόρημά της με τον τίτλο Χάρντκορ (Ωκεανίδα, 2000) που μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο. Περισσότερα για την ίδια μπορείτε να δείτε στο www.giannaki.com.

Πληροφορίες για το βιβλίο

  • Τίτλος: Αλκυονίδες μέρες
  • Συγγραφέας: Ευτυχία Γιαννάκη
  • Εκδόσεις Ίκαρος
  • Σελίδες: 424
  • Διαστάσεις: 14 x 20,5 εκ.
  • ISBN: 978-960-572-165-7

1 COMMENT

Σημείωση: Το σχόλιο σας θα αναρτηθεί μετά από έγκριση του διαχειριστή

Leave a Reply