Η Αλεξάνδρα Γκράβας τραγουδά για την μουσική εκπαίδευση των παιδιών στα ελληνικά νησιά την Πέμπτη 22 Ιουνίου Αίθριο Δημαρχείου Κηφισιάς. Τη φωνή της στην υπηρεσία και στους σκοπούς του Συνδέσμου «Οι Φίλοι του Ελληνικού Νησιού και της Θάλασσας» και ειδικότερα στο να δοθούν ευκαιρίες στα παιδιά των νησιών να έρθουν σε επαφή με την κλασική μουσική και με την εκμάθηση μουσικών οργάνων, θέτει η διεθνούς φήμης Ελληνίδα μέτζο σοπράνο Αλεξάνδρα Γκράβας. Τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν υπέρ της στήριξης των Μουσικών Εργαστηρίων του Συνδέσμου στα Ελληνικά Νησιά.

Λίγα λόγια από την μεγάλη Αλεξάνδρα Γκράβας

Η συναυλία που έχει τίτλο «Με του έρωτα τις ευωδιές…» διοργανώνεται από το Σύνδεσμο «Οι Φίλοι του Ελληνικού Νησιού και της Θάλασσας» και τελεί υπό την αιγίδα του Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Κηφισιάς.

Η ίδια δηλώνει πολύ συγκινημένη που τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν υπέρ της στήριξης των Μουσικών Εργαστηρίων του Συνδέσμου στα Ελληνικά Νησιά: «το να τραγουδώ για τα παιδιά και μάλιστα για τη μουσική τους εκπαίδευση είναι κάτι που με γεμίζει με τη δύναμη της προσφοράς και της κοινωνικής αλληλεγγύης. Σε μια εποχή που η μουσική εκπαίδευση έχει σχεδόν γίνει είδος πολυτελείας αξίζουν συγχαρητήρια στο Σύνδεσμο “Οι Φίλοι του Ελληνικού Νησιού και της Θάλασσας” για την ίδρυση και την λειτουργία των Μουσικών Εργαστηρίων στα νησιά και το υψηλό έργο που επιτελεί», σημειώνει η Αλεξάνδρα Γκράβας.

Η Αλεξάνδρα Γκράβας σε μια μοναδική μουσική βραδιά

Η βραδιά αποτελεί ένα ερωτικό, λυρικό, μελωδικό ταξίδι με τραγούδια από την Ελλάδα, το Μεξικό, την Κίνα, το Λίβανο, τη Γαλλία, τη Γερμανία κ.α. Πρόκειται για τόπους στους οποίους έχει δώσει συναυλίες η Αλεξάνδρα Γκράβας και από τους οποίους συμπεριέλαβε στο ρεπερτόριο της τραγούδια σήμα κατατεθέν της εθνικής μουσικής κουλτούρας τους, τα οποία παρουσιάζει στο κοινό με τις δικές της μοναδικές ερμηνείες. Μια διαδρομή στο διεθνές ρεπερτόριο από την Αλεξάνδρα Γκράβας που καταφέρνει να ξεπερνάει τα σύνορα, τα διαφορετικά είδη και μουσικά στυλ και να τα ενώνει κάτω από τις μαγικές εκτελέσεις της.

  1. Βιολί Δημήτρης Κουζής
  2. Τσέλο: Γιάννος Γιόβανος
  3. Μαντολίνο: Βιβή Γκέκα
  4. Πιάνο-μουσική επιμέλεια: Πέτρος Μπούρας
Η Αλεξάνδρα Γκράβας δίπλα στο Σύλλογο Φίλων του Ελληνικού Νησιού και της Θάλασσας

Ο Σύνδεσμος «Οι Φίλοι του Ελληνικού Νησιού και της Θάλασσας» είναι μια εθελοντική, μη κερδοσκοπική οργάνωση. Ιδρύθηκε το 1992 στην Αθήνα από αξιόλογους εκπροσώπους του επιστημονικού και καλλιτεχνικού κόσμου.

Οι στόχοι του Συνδέσμου είναι:

  • -η προσφορά πολιτιστικών ευκαιριών στα παιδιά και στους νέους των νησιών και η καλλιέργεια των ενδιαφερόντων τους,
  • -η δημιουργία ευκαιριών για μάθηση και επικοινωνία,
  • -η δημιουργία ακροατών κλασικής μουσικής στις νησιωτικές κοινωνίες.
Πληροφορίες

  • Χώρος: Αίθριο Δημαρχείου Κηφισιάς (Διονύσου και Μυρσίνης), 14562,
  • Ημέρα: Πέμπτη 22 Ιουνίου
  • Ώρα: 21.00
  • Είσοδος:10€
  • Τηλ: 210 3252012, Fax: 210 7711804
  • web: www.filoitounisiou.gr
  • e-mail: info@filoitounisiou.gr
  • Σελίδα Facebook: www.facebook.com/filoitounisiou
  • Εισιτήρια μπορείτε να προμηθευθείτε από:
  1. το www.viva.gr/tickets
  2. το γραφείο του Συνδέσμου, Αλεξανδρουπόλεως 23, 11527 Αθήνα
  3. την είσοδο του χώρου μία ώρα πριν την έναρξη της συναυλίας
Προηγούμενο άρθροΑύγουστος του Γιώργου Βέλτσου – Ένα παραστασιακό γεγονός με εικόνες και ήχους από τη Violet Louise στο Bios
Επόμενο άρθροΘερινό bazaar βιβλίων στις εκδόσεις Άγρα 23-25 Ιουνίου 2017