Ο Alex Drakos Ktistakis, ο ιδρυτής του σχήματος Alex Drakos Trio, ετοιμάζει μία μουσική βραδιά στο six d.o.g.s την Τετάρτη 10 Μαΐου στις 21:00. Ο μουσικός και λάτρης της jazz είναι εδώ για να παρουσιάσει στο κοινό μία μουσική παράσταση με τίτλο «Tora». Θα ακουστούν πρωτότυπες μουσικές συνθέσεις που έχουν αφετηρία εκκίνησης την «jazz» και περιπλέκονται με άλλα είδη μουσικής. Το «Tora» είναι μία καλλιτεχνική ιστορία , όπου σε συνδυασμό με τη μουσική, μας ταξιδεύει σε μονοπάτια εσωτερικής αυτογνωσίας και πνευματικότητας.

Ο Alex Drakos Ktistakis την Τετάρτη 10 Μαΐου στο six d.o.g.s θα παρουσιάσει την μουσική εκδήλωση «Tora»

Ο Alex Drakos Ktistakis (Αλέξανδρος-Δράκος Κτιστάκης), ένας από τους σημαντικότερους δεξιοτέχνες Έλληνες drummer, παρουσιάζει με το γνωστό του σχήμα, το Alex Drakos Trio, την μουσική παράσταση με τίτλο «Tora».

Η μουσική του συγκροτήματος Alex Drakos Trio έχει ως αφετηρία την «jazz». Παράλληλα δανείζεται στοιχεία από πολλά διαφορετικά είδη μουσικής, όπως την «rock», την «pop», την «electro», αλλά και την παραδοσιακή ελληνική μουσική. Όλα αυτά , όμως, σε συνδυασμό με προηχογραφημένη αφήγηση, ποίηση και λόγο.

Από την ιδιαίτερη αυτή μείξη των επιμέρους στοιχείων σε συνδυασμό με μία εντυπωσιακή video προβολή και έναν ατμοσφαιρικό σχεδιασμό φώτων, συντίθεται μία ιστορία εσωτερικής αναζήτησης. Ένα αποτέλεσμα με αφηγηματικό χαρακτήρα, όπου κάθε σύνθεση αποτελεί σταθμό μιας ιστορίας. Μία μουσική παράσταση πολυποίκιλη και ατμοσφαιρική ,που καθηλώνει τον ακροατή και ξεπερνά τα όρια της «jazz».

Alex Drakos Ktistakis
Το συγκρότημα «Alex Drakos Trio», που δημιούργησε ο καλλιτέχνης Αλέξανδρος Δράκος Κτιστάκης
Λίγα λόγια για τον Alex Drakos Ktistakis

Ο Alex Drakos Ktistakis σπούδασε στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς και μοντέρνα μουσική με κατεύθυνση «jazz performance» στα drums. Έχει εργαστεί ως καθηγητής drums στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας, ενώ τώρα διδάσκει στο Modern Music School της Αθήνας. Ο Alex Drakos Ktistakis είναι επιστημονικός συνεργάτης του Ιονίου Πανεπιστημίου (Κέρκυρα), όπου παραδίδει μαθήματα «jazz drums», μουσικών συνόλων και σεμινάρια jazz ρυθμικής αγωγής . Έχει συνεργαστεί με μεγάλα καλλιτεχνικά ονόματα της μουσικής σκηνής, όπως ο Alex Foster, Dave Friedman, Κώστας Μπαλταζάνης, Δήμος Δημητριάδης κ.α.

Συντελεστές της μουσικής παράστασης «Tora»:

Αλέξανδρος Δράκος Κτιστάκης (τύμπανα, samples, δραματουργία), Γιάννης Παπαδόπουλος (πιάνο, πλήκτρα), Χάρης Χαραλάμπους (ηλεκτρικό μπάσο),  Όλγα Τζίμου (video art), Δημήτρης Καρπούζας (ηχοληψία), Μαρία Βενετάκη (σχεδιασμός φώτων, χειρισμός video).

Πληροφορίες για τη μουσική εκδήλωση «Tora» του Alex Drakos Ktistakis:

 

Προηγούμενο άρθροΜαϊντανός – Η ιστορία και ο ευεργετικός του ρόλος
Επόμενο άρθροΠέθανε η πρωταγωνίστρια του Κυνόδοντα Μαίρη Τσώνη, σε ηλικία 30 ετών