Η Αλεξάνδρα Γκράβας, διεθνής Ελληνίδα μεσόφωνος, στις 6 Σεπτεμβρίου, βραδιά με πανσέληνο, στη Ρωμαϊκή Αγορά, πραγματοποιεί μια σπάνια και μοναδική συναυλία. Είναι η πρώτη φορά που το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει συναυλία με πανσέληνο στον, τόσο φορτισμένο από τις μνήμες και την ιστορία, μοναδικό αυτό τόπο. Τη βραδιά διοργανώνει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αθηνών.

Αλεξάνδρα Γκράβας: συναυλία με τίτλο «Με του έρωτα τις ευωδιές»

Το πρόγραμμα που θα παρουσιάσει η κορυφαία λυρική ερμηνεύτρια έχει τίτλο «Με του έρωτα τις ευωδιές» και αποτελεί ένα ερωτικό, λυρικό, μελωδικό ταξίδι με τραγούδια από την Ελλάδα, το Μεξικό, την Κίνα, τον Λίβανο, τη Γαλλία, τη Γερμανία κ.α.
Πρόκειται για τόπους στους οποίους έχει δώσει συναυλίες η Αλεξάνδρα Γκράβας και από τους οποίους συμπεριέλαβε στο ρεπερτόριό της τραγούδια σήμα κατατεθέν της εθνικής μουσικής κουλτούρας τους, τα οποία παρουσιάζει στο κοινό με τις δικές της μοναδικές ερμηνείες. Μια διαδρομή στο διεθνές ρεπερτόριο από την Αλεξάνδρα Γκράβας που καταφέρνει να ξεπερνάει τα σύνορα, τα διαφορετικά είδη και μουσικά στυλ και να τα ενώνει κάτω από τις εμπνευσμένες εκτελέσεις της.

Λίγα λόγια για την λυρική ερμηνεύτρια Αλεξάνδρα Γκράβας

Η Ελληνίδα μεσόφωνος διεθνούς φήμης καταφέρνει με εξαιρετική δύναμη και ομορφιά και τραγουδώντας μέσα από τη ψυχή της να αγγίζει την καρδιά του κοινού της. Αυτό που κάνει την φωνή της τόσο ξεχωριστή είναι το ασύλληπτο βάθος και η λυρικότητα της. Η Αλεξάνδρα Γκράβας γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Γερμανία από γονείς Έλληνες μετανάστες.
Με την Ελλάδα πάντα στην καρδιά της, στις συναυλίες της ανά τον κόσμο, αφιερώνει πάντα ένα κομμάτι των προγραμμάτων της στην Ελληνική μουσική δημιουργία. Επίσης, εμφανίσθηκε πλάι στον μεγάλο συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, σε συμφωνικές συναυλίες του, στην Γερμανία και την Αγγλία. Αποκορύφωμα τις συνεργασίας τους είναι η ηχογράφηση του συμφωνικού τραγουδιού RAVEN σε ποίηση Γiώργoυ Σεφέρη που κυκλοφορεί και σε CD.

Ξεχωριστές μουσικές συμμετοχές

Στη συναυλία συμμετέχουν οι μουσικοί:

• Δημήτρης Κουζής (βιολί)
• Γιάννης Γιοβάνος (τσέλο)
• Βιβή Γκέκα (μαντολίνο)
• Πέτρος Μπούρας (πιάνο, μουσική επιμέλεια).

Πληροφορίες για τη συναυλία της Αλεξάνδρας Γκράβας

Ημέρα: Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017
Χώρος: Ρωμαϊκή Αγορά
Διεύθυνση: Επαμεινώνδα 6, Αθήνα
Ώρα έναρξης: 20.00
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας στη Ρωμαϊκή Αγορά Επαμεινώνδα 6 (με προσκλήσεις από το εκδοτήριο εισιτηρίων)
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2103216690
Utube

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ

Προηγούμενο άρθροΘωρηκτό Ποτέμκιν – Ένα αριστούργημα του Σεργκέι Μ. Αιζενστάιν
Επόμενο άρθροΗ Μαρινέλλα, η Ε. Βιτάλη και η Γλυκερία στις 5/09 στο Θέατρο Πέτρας!