Θα είναι βράδυ Σαββάτου, 17 Οκτωβρίου. Περίπου στις 10 το βράδυ αν ανοίξεις την πόρτα στο κελάρι του Αthenaeum στο Θησείο θα μπεις σε μονοπάτια μαγευτικά πλημμυρισμένα από μελωδίες και χρώματα του κόσμου. Μπροστά στο πιάνο η Αλμπίνα Ζαχαριάδου.

Από τις πρώτες νότες θα αρχίσει ένα ταξίδι του νου σαν όνειρο, εκείνο που έχουν οι μνήμες της μουσικής όταν αντέχει στο χρόνο κι όταν η ερμηνεία είναι κατάθεση ψυχής .

Δίπλα της ο Arthur με μια κιθάρα που δεν αποχωρίστηκε ποτέ από τα 12 του χρόνια, να χαϊδεύει τη νύχτα και να να μας συστήνεται για αρχή με το …” My Way ”του Frank Sinatra

AMARE MΕ…

Nino Rota, Ennio Morricone, Nicola Piovani, Pietru Guelfucci, Angelo Branduardi θα είναι όλοι εκεί μέσα στις νότες και τα πιο ευαίσθητα τραγούδια τους

CINEMA PARADISO…

Soundtracks από ταινίες που αγαπήσαμε θα ζωντανέψουν πάνω στη σκηνή με τις αξεπέραστες ερμηνείες της Αλμπίνας Ζαχαριάδου

ΠΑΜΕ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ ….

Από τη νύχτα αυτή θα περάσουν κι οι πιο μεγάλοι Έλληνες συνθέτες όπως ο Μ. Χατζιδάκις, Μ. Θεοδωράκης, Θ. Μικρούτσικος, Σ. Κραουνάκης, Γ. Χατζηνάσιος.

Μουσικές της Ρωσίας της Γεωργίας τσιγγάνικοι σκοποί θα είναι η αποκάλυψη της βραδιάς και δεν θα σταματήσει εκεί η διαδρομή ….

και για όσους δεν τη γνωρίζετε αυτή είναι η Αλμπίνα Ζαχαριάδου

ΜΙΑ ΖΩΗ ΜΟΥΣΙΚΗ

Στις αποσκευές της η πολυταξιδεμένη Αλμπίνα Ζαχαριάδου κρύβει μουσικούς θησαυρούς σε επτά γλώσσες σε μιαν απέραντη διαδρομή που ξεκίνησε όταν ήταν παιδί .

Ασχολείται με τη μουσική από τα 4 της χρόνια. Με πτυχίο κλασικού τραγουδιού και πιάνου από το Κρατικό Ωδείο της πόλης Μπατούμι, Γεωργίας, πέρασε στη συνέχεια από την Κρατική Μουσική Ακαδημία του Π.Ι.Τσαϊκόφσκι της Μόσχας και απέκτησε δίπλωμα σολίστ Όπερας και καθηγήτρια μονωδίας και μελοδραματικής.

Έχει ερμηνεύσει πρωταγωνιστικούς ρόλους σε όπερες όπως “Il Trovatore”, “Carmen”, Cavaleria Rusticana” κ.α. Είναι 2 φορες Artist-Laureate Υπουργείου Πολιτισμού Γεωργίας.
Από το 1991 βρίσκεται στην Ελλάδα που συνεχίζει την καριέρα ως σολίστ Όπερας και καθηγήτρια μονωδίας σε ωδεία της Αθήνας .

Εμφανίζεται σε μουσικές βραδιές στις οποίες επιλέγει ή ίδια το ρεπερτόριο και μόνο όταν νιώθει τη διάθεση να μοιραστεί με τον κόσμο την αλήθεια της.

Kelari
Αλμπίνα Ζαχαριάδου @ Κελάρι Athenaeum
Πληροφορίες

Αλμπίνα Ζαχαριάδου

Ημερομηνία Παράστασης : Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015

Έναρξη : 22:00

Χώρος – Αίθουσα : Athenaeum – Κελάρι

Διεύθυνση : Αδριανού 3, Θησείο, Αθήνα (πλησίον σταθμού ΗΣΑΠ “Θησείο”)

Χάρτης : ΕΔΩ

Είδος εκδήλωσης : Μουσική

Είσοδος : 10€ (με κρασί)

Προηγούμενο άρθροCIRCE :The Black Cut: – Διεθνές Ανοιχτό Κάλεσμα Συμμετοχής 2015
Επόμενο άρθροΜήπως είσαι ο τύπος μου; – κριτική της ταινίας
Ελευθερία Ζάβαλη
Είμαι η Ελευθερία Ζάβαλη, συνθέτις, πιανίστα/ερμηνεύτρια, δασκάλα, μουσικός παραγωγός και άλλα πολλά στο τομέα της μουσικής μα και άλλων τεχνών. Είμαι τυχερή διότι η οικογένειά μου αφουγκράστηκε την κλίση μου για τη μουσική απ'όταν ήμουν παιδί και φρόντισε για την αντίστοιχη μουσική μου κατάρτιση και παιδεία. Η αγάπη μου για τη μουσική και τις τέχνες δε περιορίζονται μόνο στη προσωπική μου διάκριση αλλά και στη διάκριση όλων των νέων ταλαντούχων καλλιτεχνών. Κάπως έτσι βρέθηκα και εγώ στο artic.gr, να προσθέτω το δικό μου λιθαράκι στο χώρο των τεχνών και ειδικότερα της μουσικής. Let's spread art around the world!! :)