Η IANOS Αίθουσα Τέχνης παρουσιάζει, 4 Απριλίου 2017, την εικαστική έκθεση-αφιέρωμα στον κορυφαίο Έλληνα λογοτέχνη με τίτλο: Νίκος Καζαντζάκης: οι Τόποι. Στο πλαίσιο της επετείου των 60 χρόνων από τον θάνατο του Νίκου Καζαντζάκη, ο IANOS θέλησε να παρουσιάσει μία έκθεση εστιασμένη στα τοπία της ζωής και της έμπνευσής του. Το αφιέρωμα συγκεντρώνει σημαντικούς ζωγράφους και έργα που στο μεγαλύτερο μέρος τους πραγματοποιήθηκαν ειδικά για την έκθεση.

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Στέλιος Αλεξάκης, Όλγα Αλεξοπούλου, Νεκτάριος Αποσπόρης, Καλλιόπη Ασαργιωτάκη, Άννα Αχιλλέως Staeubli, Ανδρέας Γεωργιάδης, Άννα Γρηγόρα, Δικαία Δεσποτάκη, Φραγκίσκος Δουκάκης, Ειρήνη Ηλιοπούλου, Σταύρος Ιωάννου, Μάρκος Καμπάνης, Μηνάς Καμπιτάκης, Δημήτρης Κατσιγιάννης, Βασίλης Λιαούρης, Νεκτάριος Μαμάης, Βαρβάρα Μαυρακάκη, Στέλλα Μελετοπούλου, Γεωργία Μπλιάτσου, Γεύσω Παπαδάκη, Νίκη Πρόκου, Γιώργος Σαλταφέρος, Γιώργος Σαρασίτης, Βασίλης Σούλης, Έφη Σούτογλου, Αλέκος Σπανούδης, Μαρίνα Στελλάτου, Παναγιώτης Τούντας, Βάσω Τρίγκα, Κατερίνα Τσεμπελή, Αθηνά Χατζή, Αριστείδης Χρυσανθόπουλος.

Νίκος Καζαντζάκης: Οι Τόποι, IANOS Αίθουσα Τέχνης
Eικαστικό αφιέρωμα Νίκος Καζαντζάκης: Οι Τόποι στην IANOS Αίθουσα Τέχνης από 4 Απριλίου 2017.
Λίγα λόγια για την έκθεση

Η έκθεση πρωτοπαρουσιάζεται στην Αθήνα, στην IANOS Αίθουσα Τέχνης, ενώ στη συνέχεια θα ταξιδέψει σε διάφορα μέρη στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Είναι ένα εικαστικό αφιέρωμα εστιασμένο στα τοπία της ζωής και των συνεχών περιπλανήσεων. Στα τοπία της γραφής και της έμπνευσης του μεγάλου Έλληνα λογοτέχνη.

Τα απέριττα τοπία των κρητικών ελαιόδενδρων και οι απόκρημνοι βράχοι στις σκήτες του Αγίου Όρους. Οι θαλασσινοί παφλασμοί και τα αγριοπούλια του Σαρωνικού και του Αιγαίου Πελάγους. Τα χρυσά σταροχώραφα της Πελοποννήσου και η κοιμισμένη βυζαντινή πολιτεία του Μυστρά. Οι νοσταλγικές εξοχές της Αγγλίας και τα αζουρένια καλοκαίρια στα ακρωτήρια της Νοτίου Γαλλίας. Οι περίκλειστοι κήποι στην Αλάμπρα, τα προσκυνήματα του Αγίου Φραγκίσκου στην Ασίζη και οι πυρακτωμένες μνήμες της τερακότας στην Πομπηία. Οι ακίνητες λίμνες της Ελβετίας, τα ερημικά τοπία του Καυκάσου και οι αρχέγονες θεότητες της Κύπρου. Οι ανθισμένες κερασιές της Ιαπωνίας και οι πορσελάνινες νύχτες της Κίνας. Όλα αυτά αποτέλεσαν το πολύτιμο αλφαβητάριο των αφηγήσεων τούτης της έκθεσης.

Την έκθεση συμπληρώνει κατάλογος έργων που κυκλοφορεί σε όλα τα βιβλιοπωλεία.

Πληροφορίες έκθεσης Νίκος Καζαντζάκης: Οι Τόποι

  • Χώρος: IANOS Αίθουσα Τέχνης | Σταδίου 24, Αθήνα
  • Επικοινωνία: Τηλ. 210-3217917
  • Ιστοσελίδα
  • Εγκαίνια: Τρίτη 4 Απριλίου 2017, ώρα 18.30
  • Διάρκεια έκθεσης: 4 Απριλίου – 20 Μαΐου 2017
  • Ώρες λειτουργίας: Δευ – Παρ: 9:00 – 21:00, Σαβ: 9:00 – 20:00
  • Καλλιτεχνική διεύθυνση: Μικρή Άρκτος
  • Επιμέλεια: Ίρις Κρητικού
Προηγούμενο άρθροΈκθεση: Ειδώλιο. Ένας μικρόκοσμος από πηλό στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης
Επόμενο άρθροTEDxUniversityofPiraeus 2017: «Zero to Infinity» στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης