Αφιέρωμα Ασγκάρ Φαραντί από την Ταινιοθήκη

Αφιέρωμα Ασγκάρ Φαραντί από την Ταινιοθήκη

Η Ταινιοθήκη της Ελλάδος, σε συνεργασία με τη Seven Films και τη Strada Films, παρουσιάζουν ένα αφιέρωμα στο σπουδαίο Ιρανό σκηνοθέτη Ασγκάρ Φαραντί το οποίο θα πραγματοποιηθεί 12-18 Ιανουαρίου.Θα περιλαμβάνει τέσσερις από τις καλύτερες ταινίες του:

Πρόγραμμα

 Α’ Αίθουσα

Ο Εμποράκος (The Salesman) SevenFilms

Α’ Προβολή (2016) | 17.30, 19.45, 22.00

Ο Εμάντ και η Ράνα, αναγκάζονται να αφήσουν το ετοιμόρροπο διαμέρισμα τους και να μεταφερθούν σ’ ένα διαμέρισμα στην Τεχεράνη. Η σχέση τους αρχίζει να αλλάζει, ενώ η παράσταση που ανεβάζουν, Ο Θάνατος του Εμποράκου, συνεχίζεται.

| IMDb

Β’ Αίθουσα 

Το Παρελθόν (Le passé) (2013)  SevenFilms  | 17.30

Μετά από τέσσερα χρόνια χωρισμού, ο Αχμάντ φτάνει στο Παρίσι από την Τεχεράνη, για να υπογράψει τα χαρτιά του διαζυγίου του, όπως του ζήτησε η Μαρί. Κατά τη διαμονή του, ανακαλύπτει τη νέα σχέση της Μαρί, τις συνεχείς συγκρούσεις με την κόρη της, και πράγματα από το παρελθόν που είχαν μείνει κρυμμένα.

| IMDb

Ένας Χωρισμός (A Separation) (2011) StradaFilms | 19.45

Η Σιμίν θέλει να φύγει. Ο Ναντέρ είναι δέσμιος του άρρωστου πατέρα του και δε θέλει να τον αφήσει μόνο. Έτσι χωρίζονται, και η κόρη τους, ελπίζοντας να γυρίσει γρήγορα η μητέρα της, μένει προσωρινά με τον Ναντέρ. Ανήμπορος να φροντίσει τον γέρο πατέρα του, ο Ναντέρ προσλαμβάνει μία γυναίκα για να τον περιποιείται. Χωρίς να το καταλάβει ο Ναντέρ αιχμαλωτίζεται σε έναν ιστό από ψέματα και κοινωνικές αντιδικίες που καταστρέφουν τη ζωή, τα όνειρά του αλλά και την εικόνα του στα μάτια της κόρης του.

| IMDb

Τι Απέγινε η Έλι (About Elly) (2009) StradaFilms | 22.00

Μετά από πολλά χρόνια στη Γερμανία, ο Ahmad ξαναγυρίζει στην Τεχεράνη και οι παλιοί συμφοιτητές του απ’ το πανεπιστήμιο οργανώνουν προς τιμή του ένα τριήμερο στην Κασπία θάλασσα. Η διασκέδαση αρχίζει αμέσως καθώς όλοι συμμετέχουν στο σχέδιο της Sepideh, που έφερε μαζί της την όμορφη Elly, δασκάλα της μικρής κόρης της, με την ελπίδα ότι θα «τα φτιάξει» με τον πρόσφατα χωρισμένο Ahmad.

Αλλά τα ασήμαντα ψέματα που αρχίζουν να συσσωρεύονται απ’ τη στιγμή που η παρέα φτάνει στην παραλία, γίνονται ξαφνικά μπούμερανγκ όταν η Elly εξαφανίζεται χωρίς κανείς να ξέρει που είναι.

 

| IMDb

Βιογραφικό Ασγκάρ Φαραντί

Ο Ασγκάρ Φαραντί γεννήθηκε το 1972. Σκηνοθέτησε την πρώτη μικρού μήκους ταινία του όταν ήταν 13 ετών. Το 1996 πήρε και το πτυχίο του στη Σκηνοθεσία για το Θέατρο.

Το 2002, έγραψε και σκηνοθέτησε την πρώτη ταινία του, DANCING IN THE DUST . Συνέχισε να γράφει και να σκηνοθετεί με την ίδια επιτυχία ταινίες όπως το ΤΙ ΑΠΕΓΙΝΕ Η ΕΛΛΗ, το ΕΝΑΣ ΧΩΡΙΣΜΟΣ . Όπου απέσπασε περισσότερα από 70 Βραβεία παγκοσμίως.Τέλος γύρισε τον ΕΜΠΟΡΑΚΟ στο Ιράν. Η ταινία απέσπασε το Βραβείο Καλύτερου Σεναρίου και Καλύτερης Ανδρικής Ερμηνείας στο Φεστιβάλ.

Πληροφορίες για την Ταινιοθήκη της Ελλάδος

Ιερά Οδός 48 & Μεγάλου Αλεξάνδρου 134-136, Κεραμεικός

Σημείωση: Την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθούν μόνο οι προβολές της ταινίας Ο Εμποράκος (The Salesman).

  • Τηλέφωνα: +30  210 3609695, +30  210 3612046
  • E-mail: contact@tainiothiki.gr
  • Τιμές Εισητηρίων:  Κανονικό: 7€  Μειωμένο εισιτήριο: 5€

NO COMMENTS

Σημείωση: Το σχόλιο σας θα αναρτηθεί μετά από έγκριση του διαχειριστή

Leave a Reply