5o Horrorant Film Festival: «Νύχτες Τρόμου»

5o Horrorant Film Festival: «Νύχτες Τρόμου»

5o Horrorant Film Festival
5o Horrorant Film Festival «Νύχτες Τρόμου»: το μεγαλύτερο κινηματογραφικό φεστιβάλ τρόμου στην Ελλάδα επιστρέφει.

Το πρώτο και μεγαλύτερο κινηματογραφικό φεστιβάλ τρόμου στην Ελλάδα επιστρέφει! Το 5o Horrorant Film Festival: «Νύχτες Τρόμου» θα ανοίξει και φέτος τις αυλαίες του σε όλους τους θεατές που επιθυμούν να ζήσουν μία εβδομάδα γεμάτη αγωνία, ένταση και τρόμο.

Το ταξίδι, όπως κάθε χρόνο θα ξεκινήσει από την Αθήνα, με τους κινηματογράφους «Ιντεάλ» και «Ααβόρα» να φιλοξενούν το πλούσιο πρόγραμμα του φεστιβάλ από τις 3 έως τις 9 Μαΐου 2018. Αμέσως μετά θα μεταφερθεί αυτούσιο στις δύο αίθουσες του κινηματογράφου «Βακούρα» στη Θεσσαλονίκη που παίρνουν τη σκυτάλη στις 10 – 16 Μαΐου.

Τι θα δούμε στο 5o Horrorant Film Festival

Στο 5o Horrorant Film Festival θα μας δοθεί η ευκαιρία να παρακολουθήσουμε ελληνικές και διεθνείς ταινίες μεγάλου μήκους, με το Διαγωνιστικό Τμήμα να παρουσιάζει τις καλύτερες απ’ αυτές σε πανελλήνια πρεμιέρα, χωρίς φυσικά να λείπουν και εκείνες που θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε σε πρώτη πανευρωπαϊκή ή και παγκόσμια προβολή. Από το φεστιβάλ όμως δε γίνεται να λείπουν και ταινίες μικρού μήκους, αλλά κυρίως τα ειδικά αφιερώματα που ετοιμάζει κάθε χρόνο το Horrorant Film Festival με δύο θεματικές ενότητες.

Το πρώτο αφιέρωμα αφορά τον Ιταλικό Κινηματογράφο Τρόμου. Σκοπός του αφιερώματος είναι να υπενθυμίσει στους μεγαλύτερους αλλά και να συστήσει στους νεότερους τη ιστορία της γειτονικής χώρας στο είδος. Για σχεδόν τριάντα χρόνια τα giallo και exploitation films κάθε είδους κατακτούσαν αλλά και σόκαραν ολόκληρο το πλανήτη, μερικοί αντιπρόσωποι των οποίων είναι οι Ιταλοί σκηνοθέτες Dario Argento, Lucio Fulci, Mario Bava, Joe D’Amato αλλά και πολλοί άλλοι.

Dario Argento - Deep Red
Το 5o Horrorant Film Festival έχει αφιέρωμα στον Ιταλικό Κινηματογράφο Τρόμου (σκηνή από την ταινία «Deep Red» του Dario Argento).

Το δεύτερο αφιέρωμα σχετίζεται με τον Αμερικάνο συγγραφέα H. P. Lovecraft, ο οποίος άφησε το ανεξίτηλο στίγμα του σε κάθε είδους horror fiction. Μέσω της αξεπέραστης φαντασίας και των έντονων ιστοριών τρόμου στα έργα του, ενέπνευσε πολλούς κινηματογραφιστές να τον διασκευάσουν σε ταινίες.

H. P. Lovecraft
Το 5o Horrorant Film Festival είναι επίσης αφιερωμένο στο συγγραφέα φανταστικής λογοτεχνίας τρόμου H. P. Lovecraft.

Ομιλίες, παρουσιάσεις, πάρτι και πολλές εκπλήξεις θα περιμένουν τους παρευρισκόμενους ώστε να διασκεδάσουν αλλά και να ενημερωθούν. Τέλος, δε θα λείπουν οι καλεσμένοι, με συντελεστές των προβαλλόμενων ταινιών τόσο από την Ελλάδα αλλά και από το εξωτερικό, να παρευρίσκονται για να συζητήσουν μαζί μας.

Το τρέιλερ για το 5o Horrorant Film Festival

Φέτος, με σκοπό την προώθηση του 5oυ Horrorant Film Festival, ο σκηνοθέτης Πάνος Ηλιακόπουλος έστησε μια μικρή υπερπαραγωγή με πρωταγωνιστές τον Ορέστη Τζιόβα και τη Κατερίνα Δημητρόγλου. Τα βήματα ενός νεαρού ζευγαριού τους οδηγούν σε έναν ερημικό κινηματογράφο. Ένα κόκκινο μπαλόνι τους οδηγεί στο ταμείο. Η περίεργη υπάλληλος τους δίνει δυο εισιτήρια, με τη πορεία τους στο φουαγιέ να αποδεικνύεται ιδιαίτερα επεισοδιακή…

Δείτε το τρέιλερ εδώ:

Σκηνοθεσία: Πάνος Ηλιακόπουλος
Πρωταγωνιστούν: Ορέστης Τζιόβας, Κατερίνα Δημητρόγλου
Συμμετέχουν: Γιώργος & Ρούλης Αλαχούζος, Αθηνά Κλαδάκη, Αλεξάνδρα Φράγκου, Ελίνα Πινέλλη, Αντώνης Θεοχαρίδης, Μαίρη Μυλωνά, Ιμπρισίμοβα Στεφάνια, Λαμπρινή Τσιάντα, Χριστίνα Παραβατού, Αλκμήνη Σωνίδου, Χριστίνα Φρονιμακη, Γιώτα Ανδρουτσοπουλου
D.o.P.: Βασιλης Κασβίκης
Camera Operator: Γιάννης Αγελαδόπουλος
Art Direction: Αλεξάνδρα Γουλέα
Custom Scoring & Sound Design: Scapetune
Graphic Design: The End Post Production
Colour Correction: Kinematic Motion Pictures
Παραγωγή: FilmBoy Pictures

Πληροφορίες

  • Αθήνα: Κινηματογράφοι «Ιντεάλ» και «Ααβόρα», 3 – 9 Μαΐου 2018
  • Θεσσαλονίκη: Κινηματογράφος «Βακούρα», 10 – 16 Μαΐου 2018
  • Horrorant Film Festival
  • Facebook
  • Το Horrorant Film Festival «FRIGHT NIGHTS» διοργανώνεται από το κινηματογραφικό δίκτυο FilmBoy
Δείτε περισσότερα κινηματογραφικά νέα εδώ

NO COMMENTS

Σημείωση: Το σχόλιο σας θα αναρτηθεί μετά από έγκριση του διαχειριστή

Leave a Reply