Ο Κύκλος Ποιητών οργανώνει το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Αθηνών, από τις 18/09 έως 23/09/2017, με τη συμμετοχή 24 ξένων και 50 Ελλήνων ποιητών.

3ο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Αθηνών

Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του Δήμου Αθηναίων, σε συνεργασία με το Μέγαρο Μουσικής, το Μουσείο Μπενάκη, το Ίδρυμα Κακογιάννη, το Ίδρυμα Λασκαρίδη και μια σειρά από άλλους φορείς και δήμους.

Η έναρξη των εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής, τη Δευτέρα 18/09, και η λήξη στο Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη στον Πειραιά, στις 23/09 στις 20:00. Ποιητικά αναλόγια θα γίνουν σε εμβληματικά μουσεία της Αθήνας (Μουσείο Ακρόπολης, Μουσείο Μπενάκη, Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο). το πρόγραμμα βρίσκονται και Ιδρύματα Πολιτισμού (Κακογιάννη, Λασκαρίδη, Σινόπουλου), αλλά και δήμοι (Αιγάλεω, Ταύρος, Μαραθώνας, Χαλάνδρι). Παράλληλα, το θέατρο Κουν σε συνεργασία με το Θεατρικό Αναλόγιο που πραγματοποιείται την ίδια περίοδο, το Πόλις Αρτ Καφέ, όπου διοργανώνεται συνάντηση και συνομιλία νέων ποιητών. Τέλος, ο Δήμος Αθηναίων θα υποδεχτεί τους ποιητές στο Δημαρχείο.

Το φεστιβάλ για πρώτη φορά περιλαμβάνει αφιέρωμα. Φέτος παρουσιάζεται η Σλοβενική ποίηση και έξι κορυφαίοι ποιητές της έρχονται στο φεστιβάλ.

Λίγα λόγια για το Φεστιβάλ

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Αθηνών ιδρύθηκε από τον Κύκλο Ποιητών το 2013. Μέσα στην κρίση, και σκοπός του είναι να συμβάλλει στον διάλογο μεταξύ διαφορετικών ποιητικών και ευρύτερα αισθητικών και καλλιτεχνικών παραδόσεων. Παράλληλα, να υποδεχτεί το διαφορετικό και το καινούργιο στην ελληνική ποιητική σκηνή, η οποία υπήρξε ανέκαθεν μια από τις πιο πλούσιες του κόσμου. Στοχεύει στην εξωστρέφεια της ελληνικής ποίησης και την προβολή της ελληνικής λογοτεχνικής παράδοσης στο εξωτερικό. Συγχρόνως, στη διακαλλιτεχνική συνομιλία και την επανατοποθέτηση της ποίησης και της τέχνης ευρύτερα στο επίκεντρο της δημόσιας σφαίρας.

Φιλοδοξεί, παράλληλα, να συνεισφέρει στην αλλαγή της εικόνας της Ελλάδας στον κόσμο. Ειδικότερα, στην αλλαγή της Αθήνας ως πόλης της ποίησης και στην ανάδειξή της ως σημαντικού σύγχρονου ευρωπαϊκού κέντρου πολιτισμού και λογοτεχνίας.

Διαβάστε περισσότερα Λογοτεχνικά Νέα εδώ
Προηγούμενο άρθροΈφυγε από τη ζωή η συγγραφέας και μεταφράστρια Γκάγκα Ρόσιτς
Επόμενο άρθροEορτασμός έτους Νίκου Καζαντζάκη με 3 εκδηλώσεις στο Θέατρο Τέχνης