«3 Βραδιές Γιορτή» στο PASSPORT Κεραμεικός- Το Artic.gr ήταν εκεί.

«3 Βραδιές Γιορτή» στο PASSPORT Κεραμεικός- Το Artic.gr ήταν εκεί.

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η τελευταία μουσική παράσταση «3 Βραδιές Γιορτή» την Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου στο PASSPORT Kεραμεικός. Ο μοντέρνος χώρος του PASSPORT φιλοξένησε τους μεγάλους συνθέτες Γιώργο Ανδρέου και Γιώργο Καζαντζή με συνεργάτες και φίλους σε μια μουσική βραδιά γεμάτη εκπλήξεις.

Οι συντελεστές

Ο Γιώργος Ανδρέου και ο Γιώργος Καζαντζής συνδεδεμένοι με μια μακρόχρονη φιλία,  οργάνωσαν μια συναυλία- γιορτή του ελληνικού τραγουδιού. Με κοινό σημείο αναφοράς τα υπέροχα τραγούδια τους και τα αγαπημένα τους πιάνο χάρισαν απλόχερα στο κοινό ένα πλούσιο 3ωρο όπου οι τέχνες είχαν τον πρώτο λόγο. Μαζί τους η Κορίνα Λεγάκη, μια εξαιρετική φωνή και χαρισματική τραγουδίστρια που αναδεικνύει στο έπακρο την δυναμική των μουσικών κομματιών.

3_vradies_giorti_legaki
Η Κορίνα Λεγάκη με τους δύο συνθέτες επί σκηνής.(Φωτογραφίες για το Artic.gr Μπούκα Κατερίνα)

Την συναυλία «3 Βραδιές Γιορτή» πλαισίωναν επίσης: Η Αθηνά Μαξίμου και η Λένα Παπαληγούρα, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Λιζέτα Καλημέρη, Φίλιππος Πλιάτσικας, Κώστας Λειβαδάς και Απόστολος Ρίζος. Την ορχήστρα συμπλήρωναν, ο μουσικός Βαγγέλης Κοντόπουλος στο κόντρα μπάσο και στο ακορντεόν ο Παναγιώτης Τσεβάς.

«3 Βραδιές Γιορτή»

Την συναυλία άνοιξαν οι δυο σύνθετες  με την Κορίνα Λεγάκη η οποία ερμήνευσε αγαπημένα τραγούδια  των δυο καλλιτεχνών. Η  Κορίνα Λεγάκη, είναι από τις πιο χαρισματικές τραγουδίστριες της γενιάς της. Η δυναμική σκηνική της παρουσία μαζί με την ζεστή φωνή της γέμιζε την αίθουσα. Την σκηνή συμπλήρωναν ο Γιώργος Ανδρέου με τον Γιώργο Καζαντζή αφοσιωμένοι στην μουσική τους και στα πλήκτρα του πιάνου τους.

Μετά από μια άκρως μουσική εισαγωγή, στην σκηνή ήρθαν να προστεθούν και άλλες τέχνες.  Η παρουσία της Αθηνάς Μαξίμου και της Λένας Παπαληγούρα έφερε νέο αέρα στην βραδιά. Οι δύο ηθοποιοί ανέγνωσαν μέσα από την δική τους ματιά, ποιήματα της Κικής Δημουλά και του Γιάννη Ρίτσου με φόντο τις παραμυθένιες μουσικές των δυο συνθετών. Είναι όντως σπάνιες στιγμές όπου μουσική, ηθοποιία και ποίηση συνυπάρχουν. Στο «3 Βραδιές Γιορτή» , η συνύπαρξη αυτή ήταν τόσο αρμονική, που καμία δεν υπερείχε των άλλων τεχνών, αλλά συνέθεσαν μαζί ένα όμορφο μωσαϊκό.

3_vradies_giorti
Η Λιζέτα Καλημέρη, η Αθηνά Μαξίμου και η Λένα Παπαληγούρα επί σκηνής.( Φωτογραφίες για το Artic.gr Μπούκα Κατερίνα)

Ο Γιώργος Ανδρέου και ο Γιώργος Καζαντζής, επεφύλασσαν μία ακόμη έκπληξη για το κοινό. Θέλοντας να σπάσουν το στερεότυπο του δημιουργού που δεν τραγουδά,ερμήνευσε ο καθένας από ένα τραγούδι του.  Ο Γιώργος Ανδρέου ήδη ήταν γνωστός μέσω της ερμηνείας του « Άγιος ο Έρωτας» στο παρελθόν, αλλά ο Γιώργος Καζαντζής ήταν η έκπληξη με την ερμηνεία του «Η Αλεξάνδρεια που χάνεις».

Μετά τα διάφορα μουσικά παιχνίδια , ακολούθησαν ερμηνείες από διάφορους καλεσμένους –φίλους- συνεργάτες των συνθετών. «Σεντόνια δίχτυα», «το πέταγμα σου», «φιλί κλειδί», «χειμωνανθός», «εγώ με την αγάπη μάλωσα» αλλά και το «despedida» ήταν μερικά από τα τραγούδια που ακούστηκαν. Η Λιζέτα Καλημέρη ερμήνευσε σε συγκινητική ατμόσφαιρα το «Γράμμα στον Κύριο Γκάτσο». Η Ελένη Τσαλιγοπούλου  ερμήνευσε γνωστές της επιτυχίες. « Εγώ σ’ αγάπησα εδώ», «δεν ήμουνα πλασμένος για πολλά» , μερικές από αυτές. Μαζί με την Κορίνα Λεγάκη πραγματοποίησαν μια εξαιρετική ερμηνεία του «παλιά φωτογραφία».

Στην σκηνή επίσης βρέθηκαν ο Απόστολος Ρίζος, Κώστας Λειβαδάς, Φίλιππος Πλιάτσικας. Ο καθένας αποδίδοντας τον δικό του φόρο τιμής στους μεγάλους συνθέτες και ερμηνεύοντας αγαπημένα κομμάτια.

Την συναυλία έκλεισαν οι 3 ερμηνεύτριες της βραδιάς με το τραγούδι « Οι Μέλισσες».

3_vradies_giorti_tsaligopoulou_legaki_kalimeri
Κορίνα Λεγάκη, Ελένη Τσαλιγοπούλου και Λιζέτα Καλημέρη στο τέλος της συναυλίας.(Φωτογραφίες για το Artic.gr Μπούκα Κατερίνα)
 Συνολική εμπειρία

Ο διάλογος των ερμηνευτών με τους συνθέτες, η μεταξύ τους οικειότητα και το χιούμορ, έδωσαν σε αυτήν την συναυλία έναν χαρακτήρα ιδιαίτερα προσωπικό. Το κοινό μπόρεσε να οικειοποιηθεί τους καλλιτέχνες, να ταξιδέψει ιστορικά μαζί τους και να είναι παρών στην στιγμή γέννησης των κομματιών . Μια πολύ ξεχωριστή και συγκινητική συναυλία , με ένα γεμάτο πρόγραμμα, με γλυκούς ήχους και αγαπημένα πρόσωπα. «Η τέχνη ενώνει» και η εκδήλωση «3 Βραδιές Γιορτή» ήταν μια μεγάλη απόδειξη.

Πληροφορίες:

NO COMMENTS

Σημείωση: Το σχόλιο σας θα αναρτηθεί μετά από έγκριση του διαχειριστή

Leave a Reply