Το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού διοργανώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά το Φθινοπωρινό Φεστιβάλ Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου, που θα λάβει χώρα από τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου έως την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015. Στην πενθήμερη αυτή γιορτή για τους μικρούς μας φίλους θα συμμετάσχουν πάνω από 2.000 μαθητές από περισσότερα από 50 σχολεία, 24 εκδοτικοί οίκοι και 80 συγγραφείς, εικονογράφοι, παιδαγωγοί και καλλιτέχνες. Οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν στον κήπο του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, που στεγάζεται στην Έπαυλη Μποδοσάκη, στην καρδιά του Παλαιού Ψυχικού.

Αυτή τη χρονιά το Φεστιβάλ απευθύνεται κατ’αποκλειστικότητα σε οργανωμένες ομάδες μαθητών προσχολικής, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, σε συνεργασία με τη Περιφερειακή Διεύθυνση και τις κατά τόπους Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης του νομού Αττικής, όπως επίσης με τα τμήματα Σπουδών και Εφαρμογής Προγραμμάτων του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Οι μαθητές θα προέρχονται από διάφορες περιοχές της Αττικής (Ηλιούπολη, Αχαρνές, Σαλαμίνα, Γέρακας, Παιανία, Ταύρος, Περιστέρι, Γλυφάδα, Αρτέμιδα κ.ά.)

Στους συμμετέχοντες θα δοθεί η ευκαιρία να γνωρίσουν τον κόσμο του παιδικού και εφηβικού βιβλίου μέσα από ποικίλες δραστηριότητες. Συγκεκριμένα, στα παλίσια του φετινού Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν 60 παρουσιάσεις βιβλίων, συναντήσεις με συγγραφείς και εικονογράφους, θεατρικά και μουσικά δρώμενα, συζητήσεις, εργαστήρια που θα οργανωθούν από το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού, τους εκδότες παιδικού και εφηβικού βιβλίου, σωματεία παιδικού και εφηβικού βιβλίου και άλλους φορείς.

Συγκεκριμένα, το «Ελληνικό Τμήμα της IBBY – Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου» και το «Σπίτι των παραμυθιών-Το μουσείο αλλιώς» θα οργανώσουν εργαστήρια με θέμα τη βία στα σχολεία και δρώμενα και με αφορμή μύθους και παραμύθια. Επιπλέον, στα πλαίσια των ελληνικών υποψηφιοτήτων για το Διεθνές Βραβείο Άντερσεν 2016, θα διανεμηθεί αναμνηστική κάρτα σε όλους τους επισκέπτες του Φεστιβάλ. Την τελευταία μέρα του Φεστιβάλ, μία έκπληξη περιμένει τους μαθητές, καθώς  θα πραγματοποιηθεί κλήρωση και ένα τυχερό σχολείο θα κερδίσει μια δωρεάν ξενάγηση και ένα εργαστήρι comics, προσφορά της Athens Comics Library.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η συμμετοχή για τους εκδότες παιδικού και εφηβικού βιβλίου είναι δωρεάν και η είσοδος των μαθητών στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ είναι ελεύθερη.

Πληροφορίες για το Φεστιβάλ

Δευτέρα 5 έως Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού

Στρατηγού Καλλάρη 50, Παλαιό Ψυχικό

Είσοδος Ελεύθερη

 

Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού

Προηγούμενο άρθροLife – κριτική της ταινίας
Επόμενο άρθροΤο φαράγγι της Ιωάννας Καρυστιάνη – Εκδόσεις Καστανιώτη
Έβελυν Ελένη
Τελειόφοιτη του Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου. Της αρέσει να διαβάζει και να γράφει, να ακούει μουσική, να τραγουδάει και να χορεύει. Έχει αδυναμία στο καλοκαίρι, τη θάλασσα, τις συναυλίες και τα ταξίδια.