«Το 2017 για το 1917» είναι μια σειρά εκδηλώσεων για τη Ρωσική επανάσταση που θα λάβει μέρος στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων. Από τις 30 Οκτωβρίου 2017 ξεκινάει ένας ζωντανός διάλογος του ρωσικού παρελθόντος με τους δημιουργούς του σήμερα. Με την ανεξάρτητη ευαισθησία του ο κάθε καλλιτέχνης, με κοινή αγωνία για τον πολιτισμό, με τα ιδιαίτερα εκφραστικά τους μέσα, θέλουν να συναντήσουν το Ρήγμα του 1917 στη Ρωσία.

Στις 16 Οκτωβρίου 2017, πραγματοποιήθηκε συνέντευξη τύπου και παρουσίαση του προγράμματος σχετικά με τις πολύμορφες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στον ιστορικό χώρο του κτηρίου του Κέντρου Τεχνών του Δήμου Αθηναίων για τα 100 χρόνια από την Ρωσική Επανάσταση.

Η Πρωτοβουλία «Το 2017 για το 1917» σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων και το Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων εκφράζουν μέσα από τη συγκεκριμένη καλλιτεχνική πράξη ένα ιστορικής σημασίας βήμα. Οι καλλιτέχνες αφέθηκαν εντελώς ελεύθεροι να παρουσιάσουν τα έργα τους χωρίς εξωτερική παρέμβαση στο περιεχόμενο και στην επιμέλεια. «Μια άσκηση ελευθερίας και μια άσκηση στην ελευθερία», όπως δήλωσε ο επιμελητής, ιστορικός και κριτικός τέχνης, Ντένης Ζαχαρόπουλος εκ μέρους του ΟΠΑΝΔΑ. Τόνισε πως το Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων αξιώνει να γίνει ένας διεθνούς επιπέδου χώρος ανάδειξης έργων και καλλιτεχνών του παρόντος. Η συγκεκριμένη καλλιτεχνική πράξη είναι ένα ενδιαφέρον ρίσκο. Από την Πρωτοβουλία τοποθετήθηκε ο συγγραφέας Σάββας Μιχαήλ, τονίζοντας την σημασία του διαλόγου  από την σκοπιά του ταραγμένου Τώρα με το θυελλώδες Τότε.

Στην έκθεση παίρνουν μέρος καλλιτέχνες από όλες τις μορφές έκφρασης: από μουσική, εικαστικά, φωτογραφία, κινηματογράφος, θέατρο, ποίηση, performance, χορός, εκδόσεις, ντοκουμέντα. Οι εκδηλώσεις συνοδεύονται από ζωντανές ομιλίες και συζητήσεις.

Πληροφορίες για την έκθεση «Το 2017 για το 1917» στο Κέντρο Τεχνών

  • Ημερομηνία έναρξης και ώρα:  30 Οκτωβρίου 2017, 19.00
  • Εγκαίνια έκθεσης και ώρα: 1 Νοεμβρίου, 19.00
  • Περίοδος εκδηλώσεων: 30 Οκτωβρίου 2017 – 03 Δεκεμβρίου 2017

Διεύθυνση

  • Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων (πρώην ΕΑΤ/ΕΣΑ), Πάρκο Ελευθερίας
  • Μετρό: Μέγαρο Μουσικής
  • Site

Ώρες λειτουργίας

  • 10πμ-21 μμ. , Κυριακή 10πμ-14μ.μ,
  • Δευτέρες κλειστά.
Διαβάστε περισσότερα εικαστικά νέα εδώ

 

Προηγούμενο άρθροΣαρακατσάνης, Ζερίτης, Λαζανά αναζητούν Απόδραση… δειπνώντας!
Επόμενο άρθροThe Fortress – 2 δυναστείες, 4 αιώνες πριν, μια σκληρή μάχη