bob dylan

   Το 2014 μας αφήνει, κουβαλώντας μερικές σημαντικές μουσικές στιγμές: καινούργιος δίσκος για τον Bruce Springsteen, The Black Keys, Jack White, Santana, Foo Fighters.
To 2015 μας υπόσχεται δυνατές εμφανίσεις και νέες κυκλοφορίες.
Διαλέξαμε τα σημαντικότερα και σας τα παρουσιάζουμε.

 

 

 

Giorgio Moroder – “74 Is The New 24”

Έπειτα από απουσία 30 ετών, ο συνθέτης των μεγάλων κινηματογραφικών επιτυχιών επιστρέφει με ένα άλμπουμ το οποίο αναμένεται να προκαλέσει έκπληξη, καθώς σε αυτό συμμετέχουν ονόματα όπως οι Daft Punk, Kylie Minong και Britney Spears.

Ο Μόροντερ βρίσκεται πίσω από ταινίες που σημάδεψαν με τη μουσική τους τον καλλιτεχνικό χώρο όπως τα soundtracks της ταινίας “Midnight Express” του Allan Parker και “Scarface” του Brian De Palma.

O 74χρονος συνθέτης ήθελε να δείξει με την κυκλοφορία του νέου του άλμπουμ ότι μπορεί ακόμη να συνθέσει εξαιρετική μουσική, δίνοντας παράλληλα μια φρέσκια νότα στο έργο του με τους σύγχρονους καλλιτέχνες να τον πλαισιώνουν.

Το άλμπουμ που αναμένεται να βγει μέσα στο 2015 θα έχει τίτλο «74 is the new 24» δίνοντας μια χιουμοριστική χροιά αλλά και μια απάντηση σε όσους πίστευαν ότι η φήμη και η καριέρα του ήταν βραχύβιες.

 

Marilyn Manson – “The Pale Emperor”marilyn manson

Ένας από τους πιο εκκεντρικούς καλλιτέχνες επανέρχεται στο προσκήνιο με το 9ο studio album του που αναμένεται στις 16 Ιανουαρίου. Το «The Pale Emperor» περιλαμβάνει 10 κομμάτια, εκ των οποίων τα δύο έχουν γίνει ήδη single (“Deep six” & “Third Day of a Seven Day Binge”).

 

Imagine Dragons – “Smoke & Mirrors”

Μετά το ντεπούτο album τους, “Night Vision”, το 2012 που μας άφησε με τις καλύτερες εντυπώσεις, οι Imagine Dragons επιστρέφουν με το δεύτερο studio album “Smoke & Mirrors” που περιλαμβάνει 13 κομμάτια και αναμένεται στις αρχές Φεβρουαρίου.  Τo “I Bet my Life” και “Gold”, έχουν γίνει ήδη singles.

 

Bob Dylan – “Shadows in The Night”

O ασταμάτητος πρίγκιπας της ροκ, βάζει πλώρη για την κυκλοφορία του 36ου (!!) album του. Το ιδιαίτερο στοιχείο αυτή τη φορά είναι πως ο Dylan διασκευάζει 10 κομμάτια του Frank Sinatra. Ανάμεσά τους είναι τα τραγούδια “ I’m fool to want you” και “Full moon and empty arms”.

 

coldplayColdplay – “A Head Full of Dreams”

Το 7ο και πιθανότατα τελευταίο album των Coldplay, ήδη ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2015. Σε ραδιοφωνική συνέντευξή του στο BBC Radio, ο frontman του συγκροτήματος, Chris Martin, είπε λίγο – πολύ ότι η μπάντα θα διαλυθεί μετά την κυκλοφορία του album. Ελπίζουμε να διαψευσθεί.

 

 

Παρακάτω βρίσκονται τα ονόματα που έχουν μόνο ανακοινώσει την κυκλοφορία album.

Απολαύστε!

Muse

Radiohead

David Gilmour

Red Hot Chili Peppers

Duran Duran

Black Sabbath

Bjork

Adele

Def Leppard

Guns ‘n’ Roses

Madonna

Nightwish

Emeli Sande

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο«Έφυγε» η Λουίζ Ράινερ
Επόμενο άρθροΜία διεξοδική συνέντευξη με την Κατερίνα Κυρμιζη