Το Σωματείο Αρχαιοπωλών και Εμπόρων Έργων Τέχνης Ελλάδος διοργανώνει από Παρασκευή 31 Μαρτίου έως Κυριακή 2 Απριλίου, το 11ο Παζάρι Αντίκας & Έργων Τέχνης. Ο χώρος που θα φιλοξενήσει το Παζάρι είναι το Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων «ΜΕΛΙΝΑ».

Τα 15 περίπτερα των μελών του Σωματείου θα διαθέτουν, σε τιμές παζαριού, αυθεντικά αντικείμενα υψηλής ποιότητας. Αντικείμενα όπως πίνακες, γκραβούρες, πορσελάνες, έπιπλα, ασημικά, αντικείμενα παραδοσιακής και σύγχρονης τέχνης. Καθώς και άλλα συλλεκτικά μικροαντικείμενα.

Παράλληλα με το 11ο Παζάρι θα πραγματοποιηθεί έκθεση με τίτλο «Folklore Ξανά», σε συνεργασία με το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη». Η έκθεση έχει ως σκοπό την ανάδειξη κοινών σημείων πολιτισμών, εννοιών και συμβόλων.

11ο Παζάρι Αντίκας και Έργων Τέχνης, Folklore Ξανά
11ο Παζάρι Αντίκας και Έργων Τέχνης και έκθεση Folklore Ξανά από Παρασκευή 31 Μαρτίου έως Κυριακή 2 Απριλίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων «ΜΕΛΙΝΑ».
Έκθεση «Folklore Ξανά»

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017 στις  20:30. Θα ακολουθήσει  παραδοσιακό αργεντίνικο τάνγκο από τη σχολή διδασκαλίας “Libertango”.

Τα αντικείμενα που παρουσιάζονται στην έκθεση έχουν σαν συνισταμένη την έννοια της παραδοσιακής λαϊκής τέχνης διαφόρων πολιτισμών μέσα στον χρόνο. Όλα αυτά στον ελλαδικό, και όχι μόνο, χώρο. Η έκθεση συμπεριλαμβάνει παραδοσιακά αντικείμενα ελληνικής λαϊκής τέχνης (κοσμήματα, πίνακες, κασέλες, αντικείμενα καθημερινής χρήσης κ.α.). Καθώς, επίσης, και τοπικές ενδυμασίες από τον ελλαδικό χώρο 19ου έως 20ου αιώνα. Επιπλέον, παρουσιάζονται εκθέματα από την Ευρώπη του 18ου αιώνα, την Ασία και την Αφρική του 19ου αιώνα.

Ζωντανές παραδόσεις και πολιτιστικές εκφράσεις λαών και ομάδων. Αρχέτυπα πολιτισμικά στοιχεία, σύμβολα υλικής και άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς που μεταφέρονται από γενιά σε γενιά. Συνιστούν όλα μαζί την έκφραση πολιτιστικής ταυτότητας και ιστορικής συνέχειας και συνθέτουν το μεγαλύτερο μέρος της πολυδιάστατης έννοιας του Folklore.

Παράλληλες εκδηλώσεις

Σάββατο 1/4/2017: η δραματοθεραπεύτρια κυρία Μάνια Συριοπούλου και δεκατρείς σπουδαστές του Εργαστηρίου Ειδικής Αγωγής «Μαργαρίτα» θα παρουσιάσουν σε ειδική διασκευή παντομίμας το ποίημα του Κων. Καβάφη «ΤΑ ΤΕΙΧΗ».

11ο Παζάρι Αντίκας και Έργων Τέχνης, Folklore Ξανά
11ο Παζάρι Αντίκας και Έργων Τέχνης και έκθεση Folklore Ξανά από Παρασκευή 31 Μαρτίου έως Κυριακή 2 Απριλίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων «ΜΕΛΙΝΑ».
Πληροφορίες για το 11ο Παζάρι Αντίκας και Έργων Τέχνης

  • Χώρος: Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων «ΜΕΛΙΝΑ» | Ηρακλειδών 66 – Θεσσαλονίκης, Θησείο
  • Πληροφορίες: Τηλ. 210 36 22 970 | Ιστοσελίδα www.hada.gr
  • Εγκαίνια έκθεσης: Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017, 20.30
  • Παντομίμα «ΤΑ ΤΕΙΧΗ»: Σάββατο 1 Απριλίου 2017
  • Ώρες λειτουργίας παζαριού: Παρασκευή (18.00-22.00), Σάββατο (10.00-22.00),
    Κυριακή (10.00-20.00)
  • Είσοδος: Ελεύθερη
Προηγούμενο άρθροΟμαδική έκθεση Back to basics: Text – Η εικαστική χρήση του κειμένου στο έργο των καλλιτεχνών
Επόμενο άρθροΓιώργος Μπότσος : «Η έκφραση και η καλλιτεχνική πράξη είναι παρηγορητική κίνηση και πηγή αλλαγής σε όλα τα επίπεδα»