Στο χώρο της ελληνικής πεζογραφίας κυκλοφόρησε το νέο μυθιστόρημα Ο Έλληνας Γιατρός της Καρολίνας Μέρμηγκα. Οι εκδόσεις ΜΕΛΑΝΙ και το βιβλιοπωλείο IANOS σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου, που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017, στις 8.30 μ.μ., στον IANO (Σταδίου 24, Αθήνα).
Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο συγγραφέας Τάκης Θεοδωρόπουλος, ο δημοσιογράφος  και εκδότης του «The Books’ Journal» Ηλίας Κανέλλης,  γιατρός και λογοτέχνης Πάνος Δ. Αποστολίδης.
Ποιος είναι «Ο Έλληνας Γιατρός» ;

Μέσα από την προσωπική ιστορία του γιατρού Κωνσταντίνου Μ. (1874-1941) ξετυλίγεται η άνθηση της αθηναϊκής αστικής τάξης με τις χάρες και τις αδυναμίες της, οι πόλεμοι και οι πολιτικές διαμάχες που έσκισαν τη χώρα στα δύο, οι βαθιές πληγές και οι μεγάλες στιγμές δόξας της Ελλάδας.

«Ο Έλληνας Γιατρός» είναι ένα  ιστορικό μυθιστόρημα όπου ο έρωτας, τα ηθικά διλήμματα, η ματαιοδοξία, η προσφορά, οι φιλοδοξίες και η αίσθηση χρέους συνθέτουν τον καμβά μιας γενιάς Ελλήνων, επώνυμων κι ανώνυμων, που σήμερα μοιάζουν μακρινοί και άγνωστοι, όμως συνεχίζουν να μας καθορίζουν με τρόπο ανεξίτηλο.

Η πορεία της Καριλίνας Μέρμηγκα

Η Καρολίνα Μέρμηγκα γεννήθηκε στην Αθήνα το 1957. Σπούδασε Νομικά και εργάστηκε ως δικηγόρος και δημοσιογράφος. Έχει εκδώσει δύο συλλογές διηγημάτων («Ερωτευμένες», Εστία, 2005 και «Σήμερα δεν θα Πεθάνω», Μελάνι 2010), ένα μυθιστόρημα («Συγγενής», Μελάνι 2013) και έχει μεταφράσει τα βιβλία «Το ‘Επαχθες’ Χρέος της Ελλάδας» του J. Manolopoulos (Μελάνι 2012) και «Η δεύτερη ευκαιρία» του Χένρυ Τζέημς (Μελάνι 2014).

Πληροφορίες για την παρουσίαση

  • Ημερομηνία: Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017
  • Τοποθεσία: IANOS
  • Διεύθυνση: Σταδίου 24, Αθήνα
  • Ώρα: 8:30 μ.μ
  • Τηλέφωνο: 210 3217917
Προηγούμενο άρθροThe Art of Resilience: έκθεση Σύρων καλλιτεχνών στο Λονδίνο
Επόμενο άρθροΣοφία Λασκαρίδου, μια αγάπη μεγάλη από τον Π. Δεντάκη στο Θέατρο 104